Děláte si srandu? To se vážně musí kvůli spojce takhle rozkuchat celá motorka? No potěš...
„Jedeme zkratkou pánové. Je to sice dál, ale zato horší cesta...“ DR 350 S
Barney napsal:
Děláte si srandu? To se vážně musí kvůli spojce takhle rozkuchat celá motorka? No potěš...
Holt nevýhoda tohodle uspořádání motoru.Navíc je motor omotaný miliónem s.erepetiček které to ještě komplikují.
Geniálně to bylo vyřešené u modelu BMW K100,kde byla jen jedna velká patice pro elektro,lanka a pár šroubů na rámu.Pak stačilo jen zvednout zadní částa rámu a odjet i s předním kolem pryč.Na zemi zůstal na hlavním stojanu motor , blok spojky a převodovka s kardanem.Pak už to bylo jak Lego skládačka.Výměna lamely a gufera s ložiskama na převodovce mi trvala 4 hodiny i s kafem.Ten kdo tenhle model konstruoval byl technický génius. Právě jsem zamáčknul slzu při vzpomínce na tuhle motorku.
Edit:Sakrapráce už zase Opět mi to vyhvězdičkovalo slovo se.repetičky.Břeťo dělej s tím něco,ta prudérnost mě vysloveně vytáčí.
Upravil xx4 dne 31-03-2012 11:33
"Ti, kdož se vzdají důležitých svobod, aby získali trochu bezpečí, si nezaslouží ani svobodu ani bezpečí." (Benjamin Franklin. 1759)
Soucítím s Tebou, toto jsou nemoci motocyklů Jawa a MZ. Na druhou stranu je to dobrá škola do života. Snad už jsi to vychytal a budeš jenom jezdit!
Upravil hobr dne 31-03-2012 12:28
Neodpoutávej se nikdy od svých snů! Když zmizí, budeš dál existovat, ale přestaneš žít..."
(Mark Twain)
To je dobry, taky jsem si tim prosel, ale MZ jsem nemel, za meho mladi byla moc draha
Tak jsem mel CZ. Ale take jsem se na ni vyradi
Dnes mohu rici, byla to super skola!!! Dnes se dam (snad a zatim) kazdou opravu, jak na HONDA tak BMW.
Budes mit velkou vyhodu oproti, no jak to napsat aby se nena.... ?
OSTATNIM
Nic není nemožné
Dovolím si sem vložit taky aspoň dvě technické fotky...Po koupi se mi bigouš potkal (praskla pružinka v napínáku) a tak jsem přikročil k GO. Klika neměla vůli, ani ojnice, tak se vyměnily poškozené díly, udělal jsem výbrus a vesele se jezdilo. Jenže se olejem zanášela svíčka...Rozhodl jsem se motor otevřít a vykouklo na mě toto (nerovnoměrná vůle pístu ve válci):
''
Takže ohlá ojnice...
''
Nechal jsem se bohužel při GO uchlácholit, že tomu nemůže nic být....No a takhle jsem dopadl (a můžu za to hlavně já, že jsem nezkontroloval takovou základní věc). Díly už jsou na cestě, naštěstí vše stihnu do našeho srazu... Člověk se holt pořád učí
Už mám bigouše v ceně Bmw R1100Gs, ale teda neměnil bych
petr0604 napsal:
Dovolím si sem vložit taky aspoň dvě technické fotky...Po koupi se mi bigouš potkal (praskla pružinka v napínáku) a tak jsem přikročil k GO. Klika neměla vůli, ani ojnice, tak se vyměnily poškozené díly, udělal jsem výbrus a vesele se jezdilo. Jenže se olejem zanášela svíčka...Rozhodl jsem se motor otevřít a vykouklo na mě toto (nerovnoměrná vůle pístu ve válci):
''
Takže ohlá ojnice...
''
Nechal jsem se bohužel při GO uchlácholit, že tomu nemůže nic být....No a takhle jsem dopadl (a můžu za to hlavně já, že jsem nezkontroloval takovou základní věc). Díly už jsou na cestě, naštěstí vše stihnu do našeho srazu... Člověk se holt pořád učí
Už mám bigouše v ceně Bmw R1100Gs, ale teda neměnil bych
Petr nosí i čepicu tak nastranu že jsem to v životě nevyděl
Upravil komaiz dne 04-04-2012 13:41
magoss napsal:
Tak joo..dnes jsem dojezdil...motorka K.O. zítra odvoz do servisu...
Hele ten tvůj servisák musí bejt utramachr co jinak nějaký díly ještě mám
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zOVts5m_StU[/youtube]
Upravil xx2 dne 25-04-2012 19:55
teď je otáka co to bdue stát..už teď mu tam dlužím:-(
na druhou stranu jsem rád že mě to vypelo cca 15 km od baráku..dnes jsem si chtěl udělat vejlet na Snežku
Víte, já jsem jediný Pučmeloud na světě občane