Marku, to máš sice pravdu, ale to bych musel nejdřív tu navigaci na jejich webu najít.. a na takové věci tu jsou jiní odborníci
Upravil xx6 dne 18-04-2011 14:13
Daliss napsal:
www.k24.cz - hledej navigaci Lark (jen pro Polsko) ale se divím, že to tu nedali jiní, co už u navi mají skoro doma A úplně se divím, že to tu nedal ještě náš motonavigační bůh
Daliss napsal:
Marku, to máš sice pravdu, ale to bych musel nejdřív tu navigaci na jejich webu najít.. a na takové věci tu jsou jiní odborníci
Tak dej tu co umíš najít a nebo tu co se chvástáš že o ní víš.
Že se tady nepodělí Thymalus mě nepřekvapuje, po tom co mě rodinná rada za činoidní navigaci sjela, bych se s ní taky nechlubil.
Ale proč tady lidi nedávájí echo o čemkoli co může druhému pomoci, nechápu.
Je v tom nějaká hlubší myšlenka? Já navigaci nesháním, všiml jsem si na jiném foru. Dám ji sem co kdyby to někomu pomohlo. A ono ejhle my už ji máme, a za polovinu.
Kdybych se choval stejně, jezdí půlka Ostravy v trenkach.
Jsem si ulevil. Maloměštáci, nepřejícní.
Co jsem to jenom chtěl....?
Daliss napsal:
Tak dej tu co umíš najít a nebo tu co se chvástáš že o ní víš.
Že se tady nepodělí Thymalus mě nepřekvapuje, po tom co mě rodinná rada za činoidní navigaci sjela, bych se s ní taky nechlubil.
Ale proč tady lidi nedávájí echo o čemkoli co může druhému pomoci, nechápu.
Je v tom nějaká hlubší myšlenka? Já navigaci nesháním, všiml jsem si na jiném foru. Dám ji sem co kdyby to někomu pomohlo. A ono ejhle my už ji máme, a za polovinu.
Kdybych se choval stejně, jezdí půlka Ostravy v trenkach.
Jsem si ulevil. Maloměštáci, nepřejícní.
Milý "Valtříku".
Dovol mi, abych vnesl trochu světla do Tvého temného zákoutí mysli a osvětlil tak, proč jsem nedal vědět o této skvělé čínsko-polské voděodolné navigaci!
Začal bych tím, že v dobách, kdy si mé myšlenky vůbec nepřipouštěly, že by si má maličkost pořídila čínskou navigaci, byly na světě minimálně dvě osoby, které o této skvělé koupi věděly, z nichž jedna si místo této navigace pořídila Beckera :-)
Z tohoto důvodu mi nebylo souzeno se chlubit něčím, co nebyl můj nápad.
Po koupi této navigace jsem ji měl doma pouze den. Dalších 14 dní ji měl u sebe kamarád, který ji připravoval pro běh Garmina, IGO a jiných SW. Pak, bohužel, putovala navigace zpět do prodejny na reklamaci zapínacího tlačítka, které si zapínalo a vypínalo jen tehdy, kdy chtělo ono samo, a ne uživatel. Jistě pochopíš, milý "Valtře", že vlastě ani není čím se chlubit, když pominu to, že jsem navigaci měl v ruce všehovšudy den a půl, tak aspoň k vůli toho, že se chlubit pokaženou věcí není zrovna "potěšující" záležitost.
Dále - v navigaci se nachází polský SW s polskou mapou, tedy je potřeba tento přístroj upravit tak, aby v něm běžel jiný SW. Toto neprovádím já, protože nejsem motonavigační Bůh jako Ty, a ani to neumím, což veřejně přiznávám. Navíc tato činnost není zrovna legální a nerad bych uvedl svého kamaráda, který se nabídl, že to zkusí v nemilost, což jistě pochopíš.
Jo a nerad se chlubím něčím, co ještě není dotaženo do konce - tedy IGO a Garmin se sice podařilo rozjet, ale ještě to není všechno v takovém stavu, aby to bylo možné prezentovat. Ještě není vymakaný start garmina, menu a vůbec to není vyzkoušené a ověřené...
Taky se nerad chlubím :-P
Toto jsou důvody, proš jsem nešířil osvětu o této super motonavigaci.
A nakonec - taky se mi nechtělo o navigaci psát, protože jsem tušil (evidentně správně), že jen co se to dostane ke Tvým stěným ouškům, tak si rýpneš ohledně čínské navigace a "Tebesjetí" v sousedním vlákně...
Čili si na závěr dovolím malé rýpnutí a vysvětlení já :-P
Jeden ze tří mých příspěvků, který se týkal k Tvé navigaci, byl, že bych si určitě nekoupil čínu, která není vodotěsná. A za tímhle si stojím pořád. Sám jezdím podle mobilu a schovávat jej k vůli dešti a tím být bez navigování je pěkně k ničemu. A jestli namítneš že si ji schováš do bundy a pojedeš podle hlasu, který jsi už konečně rozchodíl i přes BT (gratuluji), tak to neberu jako argument. To si ji pak můžeš klidně strčit i do nosní dírky a nechat se navigovat pomoci smrkání a taky to půjde :-D jen to asi nebude "to pravé ořechové" :-D Takže za mně - nevoděodolná navigace je dobrá akorát do auta.
Proto tento Lark splnil základní podmínku navigování, navíc má BT, což beru jako mírný bonus k tomu. Mírný proto, protože ještě nemám BT v helmě.
A abych pravdu řekl, tak z to "Tebesjetí" mi spíše připadalo takové, že nebylo o čínské navigaci, jako o Tvých "nejskvělejších" názorech, které jsou prostě zákon a nikdo jiný nemůže mít jiný a k tomu ještě pravdivější pohled na věc, než motonavigační Bůh "Valtr". Takže až připustíš, že jsou kolem Tebe lidi, kteří můžou (a mají) názory, které nejsou přesně takové, jako Tvé a nebudeš brát jako urážku, když ti lidé tyto názory i vyjádří, tak pak můžeme vést duchaplnou diskuzi o daném problému.
Předem se za tento příspěvek omlouvám, protože určitě není nejmírumilovnější, ale já už jsem na Waltra tak trošku (trošku moc) alergický, protože do mne a mé manželky rýpe, i když nemá důvod.
A jestli jsi to myslel jako vtip, tak ještě jednou promiň, ale nemám stejný smysl pro humor. Nebo spíše nechápu ten tvůj...
No vidíš to.
To je přístup. Řeknu co si myslím, škoda že je tohle téma k tomu nevhodné.
Nicméně si dovolím milý ???? jak tě mám oslovit, abych nešel mimo téma a zbytečně nepřilil olej do ohně? Thymalusi.
Tady je tvuj příspěvek z GS fora ,,o beckeru se rozepisují více tady...
http://www.motork...amp;fid=11
sám mám jinak tu čínskou navigaci co má kubícek, ale na testování se teprve chystám..."
Ze 11.4. tedy nedávno. Nikde nevidím že by jsi okolí upozornil na ty zádrhele co nás. Máš je dvě? Nebo prostě jak píšeš se sice NERAD chlubíš, ale když už to musí být
Hele když jsi nakousl rodinu, tvou ženu mám za naprosto normální a inteligentní ženu. Pokud jsem se jí někdy dotkl tak se co nejvíce omlouvám. Každý máme svá slabá místa, ona má tebe.
To byl takový forek, to neber vážně...nebo jak chceš.
A my ostatní se doufám nezalekneme ,,pochlubit" něčím co sice není náš skvělý nápad, ale pomůže ostatním. Což je vlastně skoro vždy.
Ten forek s navigování pomocí smrkání se celkem podařil.
Nerad bych tady zase sklouzl k osobním napadaním a podobným hloupostem.
Máš to jinak, já Valtřík taky.
Už vím kdo kam patříme a s tím, že bych se nechlubil jsem to myslel vážně.
Nevidím nic špatného na tom změnit názor. Ten ostatně nemění jen hlupák- protože má raději sebe než pravdu.
Tak až rozchodíš (navigaci a mě) napiš, kamaráda neudáme. Ani tebe...i když....
Daliss napsal:
Zdeno, dolar má poněkud jinou značku. To bys mohl vědět.. Tohle je cena v eurech . U nás ta navi jde koupit za 2800,- jen musíš hledat i mimo čínské stránky
Daliss tohle jsi napsal 11 a Tobig se ptal 18.
Proč jsi nehodil odkaz hned?
Tajemný hrad v Karpatech?
Nebo se prostě ,,NERAD CHLUBÍŠ"
A je tu celkem veselo, tak to má být.
Chlapi, mám doma navigaci Tomtom one , takový malý šmejd a mapy v tom jsou na **** a už dva roky staré. Ta navigace je bezcenná, ale někde jsem četl, že se do nějakých navigací nechá přehrát software a používat v tom jiné mapy. Jsem v tomhle totální lama a i když jsem hledal na fórech, tak když to čtu, tak mám pocit, že je to psaný nějakou ufonskou řečí. Máte někdo nějaké dobré rady, nebo s tou navigací mám praštit o zem a koupit novou? Novou teda koupim určitě, ale tahle by se mohla ještě využít.
Triumph Tiger 800 XC
já hlasuju pro zumo 660 s přehráváním z tom toma na něco jiného ti neporadím...
nic méně když u garmina je rozvoj celoevropské mapy je tak progresivní, že když to koupíš s doživotní aktualizací evropské mapy, nebudeš za nějaký čas už muset schánět jiné mapy teba rumunska, protože to tam všechno bude... už teď má myslim dost luxusní pokrytí:
''
Upravil Meli dne 22-04-2011 20:22
Bvízka se k bvízce naklání
nuclearB napsal:
Chlapi, mám doma navigaci Tomtom one , takový malý šmejd a mapy v tom jsou na **** a už dva roky staré. Ta navigace je bezcenná, ale někde jsem četl, že se do nějakých navigací nechá přehrát software a používat v tom jiné mapy. Jsem v tomhle totální lama a i když jsem hledal na fórech, tak když to čtu, tak mám pocit, že je to psaný nějakou ufonskou řečí. Máte někdo nějaké dobré rady, nebo s tou navigací mám praštit o zem a koupit novou? Novou teda koupim určitě, ale tahle by se mohla ještě využít.
Ahoj TomTom ONE je boužel nejlevnější varianta a nevyplatí se ani upgradovat,jedině že bys mněl od někoho mapy stáhnuté nelegálně,já používám ONE pouze na motorku na cestu,jelikož do terénu moc nejsem a upgrade tam zaplacen nemám tak budu jezdit s ní dokud neklekjne nebo mně někde pořádně vypeče,v autě mam TomTom 730 a tam mám zaplacené jak aktualizace,tak radary,ale to proto že jezdím hodně po světě.ONE někomu věnuj nebo to upgraduj nelegálně a jinak si kup jinou.
Cami
tak jsem to tu všechno přečetl a furt nevím, jakou si koupit, bo mě nebaví dokola překreslovat trasy a stopy do papírové mapy, když pominu, že papír není vodotěsný
3X napsal:
tak jsem to tu všechno přečetl a furt nevím, jakou si koupit, bo mě nebaví dokola překreslovat trasy a stopy do papírové mapy, když pominu, že papír není vodotěsný
Nejlevnější je zakoupit vodotěsné pouzdro od Hamy a držák a koupit jakou chceš,teda pokud máš na to aby jsi dal za navi 20 tis na motorku tak nějakou motorkářskou,jinak do toho pouzdra můžeš dát jakoukoli
Cami
3X- ty jsi o to své nádobíčko v ceně motocyklu střední třídy přišel, nebo tě zklamalo.
Myslím že být tebou zůstanu u šičkových technologií.
Eventuálně, zalep ten Tubus co máš na motocyklu silikonem z Tesca- jestli ti do něj teče.
Ještě je varianta, zafoliovat mapu.
No a Zumo, PDA,Noťas, Spot, Interfon- pokud budou mít stejné problémy omotej strečovkou.
Myslím že teď už máš jasno, ne?