Albánie
|
prezi |
Přidané 16-06-2011 09:34
|
Hlavní Administrátor
Příspěvek: 4046
Založený: 20.04.10
|
ChipGS napsal:
Prezi: je cesta do tethu stejna jako vzdycky nebo se nejak zhorsila?
...nevím, já tam byl poprvé
...no a zda se to dá jet ve dvou? tou kratší cestou od Kopliku asi ano, ale člověk by to měl mít v ruce a určitě si to neužije tak, jak by si to užil kdyby jel sám
...my to jeli jako "kolečko" od Shkoderu (myslím, že je tento úsek opravdu lepší jet tímto směrem - do kopce, na Theth) ...Theth jsme jen projeli a pak sjížděli do Kopliku (pak jsme ještě večer dojeli do Černé hory k moři)
...byl to celkem mazec a jak řekl kamarád "místy víc trial než enduro" ...já bych to ve dvou nejel! |
|
|
|
Joe |
Albánie
Přidané 16-06-2011 21:55
|
Člen
Příspěvek: 285
Založený: 31.05.10
|
Je to tak jak říká prezi, ve dvou si to neužiješ. Každý má jinou míru jak hodnotit OFF. Pro někoho je to polní cesta a pro jiného trialový úsek |
|
|
|
Pardal |
Albánie
Přidané 16-06-2011 23:22
|
Člen
Příspěvek: 1138
Založený: 04.06.10
|
tu cestu stale upravuji a vylepsuji, ale v zakladu je stale stejna. Pokud jsi zvykly jezdit ve dvou nemel by jsi mit nejake vetsi problemy. Vsude tam jezdi normalne auta... teda mercedesy :-)
cestovaní na moto - to je vášeň |
|
|
|
TomElefant750 |
Albánie
Přidané 17-06-2011 00:05
|
Člen
Příspěvek: 775
Založený: 30.05.10
|
A už jsme zase u toho co to je lehkej a těžkej off. Já můžu třeba Pardálovi říct - tohle dáš i ve dvou, to je lehký - někdo jinej s tím bude mít problémy sám a třetí projede ve dvou to kde Pardál bude mít problémy sám - takže jak posoudit jednu trasu?
Čau, Tom |
|
|
|
prezi |
Albánie
Přidané 17-06-2011 00:41
|
Hlavní Administrátor
|
TomElefant750 napsal:
A už jsme zase u toho co to je lehkej a těžkej off . Já můžu třeba Pardálovi říct - tohle dáš i ve dvou, to je lehký - někdo jinej s tím bude mít problémy sám a třetí projede ve dvou to kde Pardál bude mít problémy sám - takže jak posoudit jednu trasu?
Čau, Tom
souhlasím ...a také bude hrát roli na čem se jede - každé kilo navíc může hrát roli ...ještě tedy upřesním, že já to jel na "bramboračce" R1100GS a berte to pouze jako můj osobní názor a doporučení:
- ze směru od Kopliku, je cesta do Thethu výrazně lepší a také kratší ...dovedu si představit zvládnout to ve dvou, ale osobně doporučuju vrátit se potom stejnou trasou zpět ...pokračovat na Shkoder bych doporučil pouze sólo
- rozhodneš-li se jet od Shkoderu na Theth (či naopak), připrav se na výrazně delší a technicky obtížnější úsek ...my to jeli na naložených mašinách (ale sólo), v podstatě stále ve stupačkách, na jedničku a dvojku, při průměrné rychlosti cca 15 km/hod. ...jet to ve dvou = zbytečné trápení |
|
|
|
ChipGS |
Albánie
Přidané 17-06-2011 08:13
|
Člen
Příspěvek: 41
Založený: 14.02.11
|
Oukej... koplik > teth vyzkousen ve dvou, Teth > Shkodra, vyzkouseno solo... ani jedno se mi nezda byt problem. Jestli se ty cesty nezhorsily, tak neresim a jedeme ve dvou obe trasy A protoze to mam solo projeto uzil jsem si to dost, tak neni ani tak cil radeni v ofroudu jako kochani se a flakani se, takze nespechame, a kdyz na to prijde, baba muze slezt ale pravda ruce budu mit asi jako opice po tech 14 dnech ze me bude pepek namornik a nevejdu se do bundy, ale hlavne ze do k... jo :-D |
|
|
|
ChipGS |
Albánie
Přidané 17-06-2011 08:15
|
Člen
Založený: 14.02.11
|
Vecna pro vsechny: Mate nekdo zkusenosti s leishmanii (nicivka) prenasenou komarem nebo mochnickou v albanii? Jednou jsme takhle spali bez stanu na nejake kravske louce a moje byvala byla rano dozrana, komari po ni jdou jako chlapi a mela na sobe osklivy fleky asi 14 dni... docela bych se rad tomu vyhnul, repelent je asi to nejednodussi, ale taky je to jed. Jinak existuje i v albanii druh leishmanie, ktera napada vnitrni organy a leceni se provadi medikamenty na rakovinu...
mozna jsem malinko paranoidni, ale bohuzel jsem mel horecku dengue a malarii doufam ne, na filipinach... tak proto ty obavy..
Tuto informaci poskytl pruvodce Jota a jeste mi ji nepresne potvrdila jedna vystudovana albanka... takze?? |
|
|
|
stepan |
Albánie
Přidané 17-06-2011 09:58
|
Člen
Příspěvek: 209
Založený: 19.05.10
|
ChipGS napsal:
dííík, me ted dva lidi vystrasili, ze se tam ve dvou nevyskrabu... ))) viz bmwgs.cz
Tak teď už tě vystrašili i na cenduro.cz
Jestli si to jel sám, tak víš, jaký to tam je. Já tam byl taky poprvé, tak nevím, jestli je to stejné, jako předtím.
Sice s naloženou motorkou, ale sám jsem to dal celé v pohodě a bavilo mne to. Ve dvou nevím, třeby bych to projel taky v klidu, jde fakt jen o pár úseků, jinak je to polni cesta. |
|
|
|
Pardal |
Albánie
Přidané 19-06-2011 16:12
|
Člen
|
par fotek z Albanie http://adventure7...bania_2011
|
|
|
magoss |
Albánie
Přidané 19-06-2011 21:02
|
Člen
Příspěvek: 856
Založený: 26.08.10
|
Krásný fotky jen toho hada ve stanu bych asi oželel a toho štírka na noze asi takynebyli z toho pak nějaké následky??
Víte, já jsem jediný Pučmeloud na světě občane |
|
|
|
refi |
Albánie
Přidané 19-06-2011 21:46
|
Člen
Příspěvek: 1251
Založený: 22.04.10
|
hezké fotky, pěkná chlapská akce, samý model , sem tam i nějaký pikantní záběr a ten štír by mě taky zajímal, ty kousance byly od něj???
---------------------------------------------------------------------------------------
Člověk, který cestuje s touhou dozvědět se, směřuje přes všechny dálky hlavně k sobě samému. Jan Werich |
|
|
|
romtom |
Albánie
Přidané 25-06-2011 04:13
|
Člen
Příspěvek: 24
Založený: 01.08.10
|
No k te trase koplik Theth '' byl jsem celkem prekvapen,kdyz jsem tam potkal ve smeru z Kopliku tohoto ofroada(co da fabie by mela dat i motorka ve dvou).A od Skoderu zas prijizdel Rakusak s choperem a rikal ze je to hrozna cesta,ja se zdrzoval focenim a z Theth na Skoder jsem vyjel tesne pred destem.20km mi prselo a byl jsem rad za novou E9 a contika TKC,ale ta horsi cast (Theth Skoder)mi zabrala 6h a opravdu ve stupackach.Byl nekdo ve Valbone tam se mi libilo nejvic.Vratil jsem se pred 4 hodinama tak jak preberu fotky pridam odkaz. |
|
|
|
xx1 |
Albánie
Přidané 25-06-2011 09:19
|
Člen
Založený: 06.07.10
|
Tak tady par fotek i ode mne z nasi letosni Albanie.
Je tam par sotolin v Bosne,neco z Cerne hory,V Albanii par fotek Gusinje-Hani Hoty,Teth,Apolonia,u more v Dhermi,ponorkova zakladna,turecka pevnost,modre oko,prameny u Permetu a par fotek Makedonie,Kosovo,Srbsko.
http://vevis.rajc...anie_2011/ |
|
|
|
prezi |
Albánie
Přidané 26-06-2011 09:36
|
Hlavní Administrátor
|
romtom napsal:
...od Skoderu zas prijizdel Rakusak s choperem a rikal ze je to hrozna cesta...
...nezbývá než souhlasit, pro čopr je to opravdu "hrozná cesta" ...klobouk dolů že to projel
to Pardal: skoro tě podezřívám, ža pro dokonalý podvozek tvé KTM jsi žádné velké adventure nezažil a proto jsi pro trochu adrenalinu lovil hady a škorpiony
to Vevis: 100000km ...vítej do klubu |
|
|
|
Pardal |
Albánie
Přidané 26-06-2011 12:18
|
Člen
|
Vevis - supr fotky, jste si to opet uzili. Hned bych jel s Vami jeste jednou :-)
|
|
|
prezi |
Albánie
Přidané 27-06-2011 09:58
|
Hlavní Administrátor
|
...v Albánii jsme potkali účastníky Albania rallye …hezký článek o rallye vyšel na Motodeníku.cz: http://motodenik....-2011.html |
|
|
|
3X |
Albánie
Přidané 27-06-2011 20:12
|
Člen
Příspěvek: 1698
Založený: 02.05.10
|
prezi, nějaké fotky máte? Ať se můžeme taky pokochat |
|
|
|
romtom |
Albánie
Přidané 28-06-2011 02:46
|
Člen
|
Tak uz jsem nasel chvili a presvedcil fotecky a videa at se seradi podle casu porizeni.http://romtom.raj...ania_trip/ http://romtom.raj...a_trip_II/ |
|
|
|
romtom |
Albánie
Přidané 28-06-2011 02:50
|
Člen
|
Vypada to jako jeden odkaz,ale jsou to dva musel jsem fotky rozdelit do dvou slozek.
|
|
|
|
kupahousek |
Albánie
Přidané 28-06-2011 13:36
|
Člen
Příspěvek: 6
Založený: 21.09.10
|
No myslel jsem, že takový množství fotek nejsem schopen přelouskat, ale dalo se.
Krásná cesta, krásná země(i ty všechny okolo).
A článek o Albania rallye, ten se mi fakt líbil :-)
|
|
|