...myslím, že jediná možnost, jak na všechny výše položené otázky získat odpověď je: "ZKUSIT TO" ...já a kdokoli z vás s přibližně stejně velkou hlavou, tu možnost budeme mít
prezi napsal:
...myslím, že jediná možnost, jak na všechny výše položené otázky získat odpověď je: "ZKUSIT TO" ...já a kdokoli z vás s přibližně stejně velkou hlavou, tu možnost budeme mít
...ZKUSÍME a UVIDÍME
stále jsi mi neodpověděl, budeš jí mít na test nebo kupuješ?
v tom videu vraveli ze kladli doraz na to aby ten pohlad dozadu nemal viac rusivy vplyv ( velkost toho ramiku-pohladu vzad ) ako pozitivne info o tom co je za jazdcom
Na toto by som i ja poukazoval bol zvedavy - hlavne na zaciatku, kym si na to jazdec zvykne, a to je to nebezpecne aby po dobu kym jazdec navnima tento efekt nedoslo k nehode/kolizii ( vacsej / mensej )
Inak napad podla mna bohovsky ( a ze uz je vsetko vymyslene ) - hlavne ta jednoduchost ze staci sustava zrkadiel
Samozrejme vsetko co pisem je len teoretizovanie jedna skuska a vela by sa zistilo
Neviete kde na SK je prilba k mánííí
Navigačný pretek motocyklov podľa itinerára www.rallykopanice.sk
Sice novou přilbu neplánuji, ale taky bych rád tohleto testnul...
I když - asi by mi chyběla sluneční clona, na kterou nedám dopustit. A taky jiné typy přileb - enduro a vyklápěčky...
Thymallus napsal:
Sice novou přilbu neplánuji, ale taky bych rád tohleto testnul...
I když - asi by mi chyběla sluneční clona, na kterou nedám dopustit. A taky jiné typy přileb - enduro a vyklápěčky...
Já to prostě nechápu- teda u závodníka ano. Ten zrcátka nemá. Takže to je super nápad ptát se závodníka.
Ale když vycházím z toho že ....ale prostě to Prezi zkus. Pujč to Thymalovi, a utíkej. Když si představím jak bude jezdit po ,,ůplné" strátě orientace, myslím že už ho nikdy nikdo neuvidí.
Co dělají rozbitá zrcátka v přilbě budeš zkoušet taky? I když to asi bude spíše nějaký pevný plast.
Je to celé jako ze startek. Ale co Verne byl tak jen snílek, a ....
...dle dovozce: "Zpětný pohled je velice důmyslně vyřešen zaobleným zrcadlem z polykarbonátu a jezdec má uvnitř helmy malé zpětné zrcátko, které snímá vše, co se děje za vámi."
...dal jsem si sraz s "na Reevu natěšeným a jak veverka zvědavým" PavlemGS a tomu jsem helmu půjčil
...za sebe snad jen to, že Reevu na mne působí velmi solidním dojmem svým celkovým provedením - lak, polstrování, šití ...na hlavě jsem ji měl cca 15 minut a nestihnul jsem si ji ještě pořádně nastavit
...tak první jízdní dojmy vám popíše Pavel a já snad zítra
Takže moje dojmy:
Zpracování opravdu velice dobré,klidně srovnatelné i s vyšší třídou.Velice tichá.Dokonce tak,že jsem moc neslyšel motor LC8,což už je teda co říctNIkde mě netlačila,všechno sedělo jak ulité.
Teď k tomu,co je na přilbě nejzajímavější.Zpětný pohled.Předně musím vyvrátit různé fámy a dohady které jsem si tady i na jiných webech přečetl.
Takže.Obraz v zrcátku naprosto vůbec neruší.I když jsem jel se zapadajícím sluncem v zádech,nikdy se mi nestalo že bych byl oslněn.Jednak má krycí sklo iridiový povlak (nebo jak se to vlastně jmenuje) a druhak je odrazová plocha směrovaná tak,že vidím pohled ZA sebou,né NAD sebou.Je vidět že někdo při vývoji přemýšlel
Obraz na zrcátku není příliš velký a je opravdu jen pro kontrolu prostoru za sebou.Na koukání holkám do výstřihu to není.,ale zrcátko perfektně vykrývá hluchý prostor,kam nevidí zpětné zrcátka na moto (minimálně teda ty na LC8) a pokud se něco/někdo za mnou objeví,okamžitě to vidím jako nezvyklý pohyb na odrazové ploše.
Obraz samozřejmě není klidný,protože se hlava při jízdě na moto pohybuje,ale pořád je dostatečný pro kontrolu prostoru za jezdcem.
Výborně to funguje při jízdě ve stupačkách,kdy jsou zpěťáky na moto mimo provoz
Zrcátko v přilbě je samozřejmě nastavitelné a Prezimu se náhodou povedlo trefit se přesně na můj pohled
Zápory:Když budu rýpavý,tak bych si mohl postěžovat na možná až moc silné zatmavení zadního výhledu.Při výjezdu z tmavšího lesa,nebo při jízdě v něm byl horší výhled.
Druhá věc byl průvan pod pravé ucho (nesmát se).Těžko říct jestli byl na vině můj sluchovod nebo polstr,ale zase je fakt,že ke konci zkušební jízdy už jsem ten problém nevnímal,takže je možné ,že si polstrování nakonec sedlo.
Každopádně i bez zpětného zrcátka by to byla velice solidní přilba a se zpětným viděním je to dobrá volba tím tuplem.Mě osobně opravdu přesvědčila a jdu do ní
prezi napsal:
...tak jsem dnes nakonec moc netestoval
...dal jsem si sraz s "na Reevu natěšeným a jak veverka zvědavým" PavlemGS a tomu jsem helmu půjčil
...za sebe snad jen to, že Reevu na mne působí velmi solidním dojmem svým celkovým provedením - lak, polstrování, šití ...na hlavě jsem ji měl cca 15 minut a nestihnul jsem si ji ještě pořádně nastavit
...tak první jízdní dojmy vám popíše Pavel a já snad zítra
Tak ako dopadla skusobna jazda? Tvoje dojmy, postrehy?
Navigačný pretek motocyklov podľa itinerára www.rallykopanice.sk