Tobig> Já jsem taky unaven ale přesto to dotáhnu do konce. Není to nic světoborného. Viz text dále.
3X> Je to trochu šložitější výbava vozidel která podléhá schvalování je totiž v našich zákonech taxativně uvedena a neplatí tedy že každá výbava musí být shválena. Seznam výbavy která se schvaluje je v příloze č.15 vyhlášky 341/2002Sb nebudu ji opisovat celou nás se týká:
Bod 7. Nosiče zavazadel
- střešní
- jiné než střešní
- nosiče kol
- nosiče lyží
- střešní boxy
vidíš tam někde boční kufry(boxy) nebo horní kufry(boxy) na moto? Ne!!!!!! Holt to tam není a tak ji po tobě nikdo nemůže vyžadovat.
Mně se líbí jak se tu slovíčkaří co tam ale třeba je a nikdy to tu nikdo neřešil jsou :
8. Ochranná zařízení vozidel
- ochranné rámy vozidel
- boční ochrany
- zadní ochrany proti podjetí
- ochranné kryty motoru a jiných částí vozidla
čili padáky na moto by tam pásly jak **** na hrnec.
Víš Tobigu já se celé dny bavím v práci dohodávání s různými úředníky, dozory a tak jsem se prostě naučil pracovat s platnou legislativou. Možná ten pán z TUV by měl pozorně číst zákony a jejich prováděcí předpisy než ti vypustí nějké stanovisko. Není to nic osobního prostě těch požadavků je dneska tuna na kdeco. Co se týče kufrů není o čem diskutovat. Co se týče nosičů zavazadel je to na hraně protože v té vyhlášce jsou poslední tři pložky v bodu 7 odsazeny čili výklad je že se schvalují a/ střešní nosiče b/ jiné než střešní a ztěch jiných jsou to nosiče kol, lyží a střešní boxy.
Upravil Vlada-adv dne 20-05-2011 23:57
vidím, že jsi celodenně plně fundován v oboru výkladu práva a zákonů ČR.
A tak dovol, abych Ti ze své pozice pokorného občana české rep.,
který se slepě řídí naprosto laickým stanoviskem kompetentních institucí,
vyjádřil svůj obdiv a uznání.....
Gratuluji, ze srdce gratuluji....
Jsem rád, že máme v naších řadách takové odborníky.....
Tobig> bez komentáře, zažil jsem spoustu kompetentních stanovisek ještě kompetentnějších institucí. V jedné firmě to skončilo tak, že mají v kancelářích na zdích namotovaná oka a když jde údržba měnit zářivky, natáhne mezi ně ocelové lanko a k němu se jistí postrojem se spomalovačem pádu (při stání na štaflích) - není to hala ale obyč kancelář kde je strop 3,5m vysoko. Taky dostali stanovisko kompetentí instituce a osoby. Přesto je to nesmysl. Když dojdou argumenty přichází sarkazmus tak teď máš zase ode mně. I ty si užij pěkný víkend a učitě se neřiď názorem pochybného individua z fóra. Trvej na stanovisku TUV při nákupu výbavy svého motocyklu.
3X> no tak si v pohodě a nikdo na tebe nemůže Já tam dál nic nemám. Nazačátku byl dotaz na konci odpověď.
jj, taky si myslím, že jsem nikde nečetl, že zavazadlo musí mít homologaci. Pokud si přivážeš na moto proutěný košík,batoh nebo bedničku od jablek ,tak je to asi totéž jako kufr a jestli je papírový, dřevěný, plastový nebo alu je jedno. Podle vyhlášky to beru jako náklad a asi bude stačit dodržet předpis o rozměrech a upevnění (aby to nepřesáhlo max.zatížení, rozměr, nezakrývalo světla, neohrožovalo a pod)
Triumph Tiger 800 XC