Hojas Alfe, dojeli bysme ale pracujeme dlouhodobě v zahraničí, díky moc za pozvání, vracíme se až za rok srpen2015 takže jen a pouze teskníme a vzpomínáme, naposledy jsme byli v Mohelnici, tam jsme tak pojezdili, že mi praskla pružina na napínáku rozvodáku, byl jsem rád, že jsem dojel z5 do Olomouce takže příští rok to budem muset stihnout a budu rád, když dáš pak info a my dojedem, nebo to musíme pak hodně dohnat. Jestli se ti povede udělat nějaké foto nebo jestli sem dáš nějaký odkaz na foto nebo nějaký článek, budu rád, aspon počtu, co se u nás děje. BL už jsem to shlédl, Bystřice je nádherné místo, už ted mě to mrzí toto vkládám bez souhlasu obsluhy Domika, bude asi tytytytytyty
a tady je jasně vidět náklonnost ke krásné motorce
Není tam spíš vidět jak říká proč mi tam ten můj trouba nedal pořádnou gumu?
Bledjamint + Medvedik cistotný:
díky moc na podporu , když jsem v zimě začínala koketovat s terénem, každé kaluži jsem se buď vyhla nebo to prostě otočila. Sice jsem pak na sebe byla naštavná , ale fakt jsem z bláta a vody měla šílený respekt. Než jsme vyjeli do Albánie, projela jsem jen ty nejmenší kaluže, zvládla jsem louku a polní cesty... trip na Balkán jsem plánovala já, takže jsem pak v Makedonii na prvním enduru nemohla nadávat, když cesta vedla lesem, kde nebylo blátu kam uhnout... zvládla jsem to "bez ztráty kytičky", ale klepala jsem se jak ratlík.
Albánie byla "suchá" a cesty úžasné - to jsem si vážně užívala - i když ne tak rychle jako kluci.
Cesta do Théth od Kopliku mi dala sáhnout na mé psychické a pak i na fyzické dno - nechápala jsem proč tady jsem, za čím se sem ženu, když kolem nic nevidím skrz mlhu a cesta je tak kamenitá, že řidítka neudržím v dlaních....30 minut rozboru mé osobnosti kolegou mi pomohlo a pak už jsem si celou dovolenou jen a jen užívala, bez ohledu na terén a počasí... a že nás teda počasí potrápilo!!!
V Bosně jsem zažili povodně a najednou mi vše bylo jedno - sesuvů půdy jsem projížděli několik, bláto, obrovské kaluže, potoky vody přes silnici, brody... prostě to šlo a já je jela pořád s dobrou náladou a úsměvem na tváři.
Opakuji se, ale terén mě fakt baví a jsem ráda, že nápad koupit Freewinda nebyl zas až tak hloupej, jak se mi před koupí zdálo
<*))>< Suzuki XF 650 Freewind
Cesta je prý i tam, kde ji nevidím :-) .. tak uvidím! ;-)
Hojas Alfe, dojeli bysme ale pracujeme dlouhodobě v zahraničí, díky moc za pozvání, vracíme se až za rok srpen2015 takže jen a pouze teskníme a vzpomínáme, naposledy jsme byli v Mohelnici, tam jsme tak pojezdili, že mi praskla pružina na napínáku rozvodáku, byl jsem rád, že jsem dojel z5 do Olomouce takže příští rok to budem muset stihnout a budu rád, když dáš pak info a my dojedem, nebo to musíme pak hodně dohnat. Jestli se ti povede udělat nějaké foto nebo jestli sem dáš nějaký odkaz na foto nebo nějaký článek, budu rád, aspon počtu, co se u nás děje. BL už jsem to shlédl, Bystřice je nádherné místo, už ted mě to mrzí toto vkládám bez souhlasu obsluhy Domika, bude asi tytytytytyty
Je to přesně tak jak pises, zvládla vše i s 07 ale drapon tam půjde, uvidím jak vše půjde udělal bych ji ještě jednu motorku stejnou ale více do terénu, odlehčit a jiné tlumiče at může i řádně hopnout ted je ještě time na to. Uz se jelo těch 600km? Nemám žádné info.....
blejdamintxr650r
Bohunka napsal:
Bledjamint + Medvedik cistotný:
díky moc na podporu , když jsem v zimě začínala koketovat s terénem, každé kaluži jsem se buď vyhla nebo to prostě otočila. Sice jsem pak na sebe byla naštavná , ale fakt jsem z bláta a vody měla šílený respekt. Než jsme vyjeli do Albánie, projela jsem jen ty nejmenší kaluže, zvládla jsem louku a polní cesty... trip na Balkán jsem plánovala já, takže jsem pak v Makedonii na prvním enduru nemohla nadávat, když cesta vedla lesem, kde nebylo blátu kam uhnout... zvládla jsem to "bez ztráty kytičky", ale klepala jsem se jak ratlík.
Albánie byla "suchá" a cesty úžasné - to jsem si vážně užívala - i když ne tak rychle jako kluci.
Cesta do Théth od Kopliku mi dala sáhnout na mé psychické a pak i na fyzické dno - nechápala jsem proč tady jsem, za čím se sem ženu, když kolem nic nevidím skrz mlhu a cesta je tak kamenitá, že řidítka neudržím v dlaních....30 minut rozboru mé osobnosti kolegou mi pomohlo a pak už jsem si celou dovolenou jen a jen užívala, bez ohledu na terén a počasí... a že nás teda počasí potrápilo!!!
V Bosně jsem zažili povodně a najednou mi vše bylo jedno - sesuvů půdy jsem projížděli několik, bláto, obrovské kaluže, potoky vody přes silnici, brody... prostě to šlo a já je jela pořád s dobrou náladou a úsměvem na tváři.
Opakuji se, ale terén mě fakt baví a jsem ráda, že nápad koupit Freewinda nebyl zas až tak hloupej, jak se mi před koupí zdálo
A to je jen dobře, každá zkušenost tě nakopne dopředu, dříve moje.nechtěla jezdit polnacky a takový lehčí terén a postupem času začala dávat větší a více náročnější cesty, na Atavu v Mohelnici se seznámila s jednou holcinou,ta jezdí myslím Transalpa tak to prubly holky a dle vyrazu ve tváři byla spokojenost, takže chce to jezdit co nejvíce pěkně na pohodu. Kdyz je k tomu dobry partak nebo grupa,, tu my máme u nás,, je to zaručený success
Nenech se odradit, kluci jsou tu někdy drsní a neznamená to ze holky ze sebe musí udělat chlapa... dobře ze si natacis a za pár měsíců se tomu člověk usměje,holt není každý hned mistr světa, ono to trvá nějaký čas a stejně je na tom nejlepší ta cesta, takže, děláš to dobře a jen tak dál, jestli bys te chtěli zkusit něco v horsim terénu kontaktovat můžeš Willdu tady z fóra,nick will nebo motovaky.cz a naše parta jezdí skoro každou sobotu tak se můžete obrátit a vyzkoušet své možnosti v těžkém terénu. Bl
Upravil blejdamint dne 23-06-2014 09:20
blejdamintxr650r
blejdamint: Wildu znám z olomouckého fóra, ale zatím nemám odvahu s ním vyrazit
Tak to na vyjížďku je trochu z ruky ,ale díky za nabídku, třeba ji někdy ráda využiju
Sakra zase jsem placnul neco jinak, nez jsem myslel. Ja jenom, ze XF650 je velmi nedocenena motorka, kterou kdekdo hani a pritom se s ni da (zalitat) hodne offroadu. Ja ho jezdil taky na e-07 jenom skoda, ze se na nej nedala sehnat poradna guma........predni kolo 19"
Ale jinak to byla velmi odolna motka, bezproblemova a dodnes slouzi holcine v Jiznich cechach....
Mat
tak dík Mati - budu Ti tykat, ať se Ti to libi nebo ne ... haní se všeobecně jednoválce, aspoň tak jsem to tu pochopila - jenomže, mně je to úúúplně jedno! Nám je spolu dobře a dokud to tak bude, ráda jí benzín proleju nádrží
blejdamint: O víkendu se budu učit měnit olej :-)
Bohunka napsal:
tak dík Mati - budu Ti tykat, ať se Ti to libi nebo ne ... haní se všeobecně jednoválce, aspoň tak jsem to tu pochopila - jenomže, mně je to úúúplně jedno! Nám je spolu dobře a dokud to tak bude, ráda jí benzín proleju nádrží
Tak je to správné, nic to není, hlavně u tvého stroje kontrola po nastartování průtoku oleje, děláme to pokaždé když mašinu po výměně nastartuje a posvítím baterkou do hrdla nalívacího otvoru u Dominátora, mrknem do vnútry jestli olej obíhá, už se mi jednou stalo, že se ucpalo někde po cestě at nezadřeš ale to ti určitě poradí člověk, který ti to bude předvádět, takže at se dílo podaří
blejdamintxr650r
No hlavně tam chybí cedule s návodem pro "méně inteligentně zajímavé" jedince, že když se baví chytří, tak je potřeba držet ústa a krok a maximálně tak šoupat nohama... . Ty, troubo.
P. S. - ty jsi také jeden z těch, co potřebují na každou vyjížďku novou pneu a co jakmile si někde namlátí "ústa", tak to svádí na "špatné obutí"?????
Pro "méně inteligentně zajímavé kusy" - jak řekl blejdamint výše, na fotce je jasně vidět náklonnost a vztah ke krásné A JEDINEČNÉ motorce. Motorkáři by to měli poznat... .
Bohunka napsal:
Moje řeč! A hlavně nedej na řeči, že na jednoválci nedáš dlouhé štreky. To jsou kecy. My dvě víme, že je to o srdci a ne o mašině. A hlavně to vždy komentují ti, co jednobuch nemají, selata chytré. Já na Dominatora nedám dopustit a dá-li Bůh, strana a vláda, budeme spolu řádit co nejdéle.
Výměna oleje je skvělá záležitost! Udělej vám kávu, vezmi s sebou něco na zub, zeslab mobil a rázem je z toho čtyřhodinová akce!
Bohunka napsal:
Moje řeč! A hlavně nedej na řeči, že na jednoválci nedáš dlouhé štreky. To jsou kecy. My dvě víme, že je to o srdci a ne o mašině. A hlavně to vždy komentují ti, co jednobuch nemají, selata chytré. Já na Dominatora nedám dopustit a dá-li Bůh, strana a vláda, budeme spolu řádit co nejdéle.
Výměna oleje je skvělá záležitost! Udělej vám kávu, vezmi s sebou něco na zub, zeslab mobil a rázem je z toho čtyřhodinová akce!
Tentokrát Vám musím dát za pravdu,jednoválce jsou opravdu nejlepší motorky mám Tenerku a je to nejlepší motorka na světě...a co se týče dlouhých štrek tak jsem jich udělal více než dost a bez poruch.Nejvíce za den jsem ujel z Livorna domů 1250km za 13 hodin takže je to troubům kteří nedoceňují jednoválce doufám jasné.
Vlastimil: já mám za sebou nejdelší štreku z letošního května, kdy jsem ujížděli - tedy snažili jsme se ujet - před povodněmi v Bosně - takže 930km v jednom zátahu (samozřejmě pauza na benzín, sušenku a pití) a z toho 750km v dešti a 200km v prudkém vichru. Před barákem jsem nebyla schopna pustit hefty ... ale jsem za ty zážitky posledního dne dovolené vděčná! jakoby se ze mě už tak trochu stala motorkářka
Bohunka napsal:
Vlastimil: já mám za sebou nejdelší štreku z letošního května, kdy jsem ujížděli - tedy snažili jsme se ujet - před povodněmi v Bosně - takže 930km v jednom zátahu (samozřejmě pauza na benzín, sušenku a pití) a z toho 750km v dešti a 200km v prudkém vichru. Před barákem jsem nebyla schopna pustit hefty ... ale jsem za ty zážitky posledního dne dovolené vděčná! jakoby se ze mě už tak trochu stala motorkářka
Já jsem sice najela jen 536km v podobných podmínkách, ale stálo to za to. Bohužel jsem po cestě ztratila 1 kufr s "nohavicemi", takže jsem pak jela jen v "kraťákách", ale co, stálo to za to.
Upravil xx5 dne 26-06-2014 08:56