TURECKO
|
marvy |
Přidané 02-02-2012 13:08
|
Člen
Příspěvek: 262
Založený: 24.02.11
|
PetrAT napsal:
Já bych teď ještě popřemýšlel nad letem balonem nad Kapadokií
Vypadá to famózně, ale já bych se asi po.sral strachy v něčem co nejde řídit a ovládá to Turek.
Teď jsem se díval na ceny těch letů a je to fakt za dobrý peníze a nad zajímavou lokalitou.
Upravil marvy dne 02-02-2012 13:37 |
|
|
|
3X |
TURECKO
Přidané 02-02-2012 13:57
|
Člen
Příspěvek: 1698
Založený: 02.05.10
|
trajekt není potřeba řešit, já přijel rovnou k pokladně, zaplatil 8TRL a hned se nalodil. Bez čekání a doba jízdy cca 40min, to už si tak přesně nepamatuji. K dálnicím. Placené jsou hlavně směrem na Istanbul a Ankaru. Zbytek cest po celém Turecku je zdarma. Hotově platit nelze, pouze přes elektronickou dálniční kartu, která stojí 25TRL a pak si tam nabiješ kredit. U větších mýtnic je kasa, kde se dá pořídit případně při výjezdu dobít, ale není to pravidlo, že jsou všude. |
|
|
|
qwert |
TURECKO
Přidané 02-02-2012 14:31
|
Člen
Příspěvek: 5521
Založený: 13.05.10
|
A nezapomenout na dovolenou rychlost pro motocykly 70kmh..
'' |
|
|
|
frufruST |
TURECKO
Přidané 27-07-2016 18:38
|
Člen
Příspěvek: 83
Založený: 03.09.14
|
zdravím všechny cestovatele a znalce Turecka obzvláště. Nemáte někdo tip jak se vyhnout Istanbulu? Canakale je trochu mimo trasu a nikde jsem nevygooglil, jestli trajekty na sever od města vezmou i motorku, nebo jsou to jenom takové vodní autobusy. díkes |
|
|
|
jencekgs |
TURECKO
Přidané 28-07-2016 06:12
|
Člen
Příspěvek: 1269
Založený: 03.05.10
|
Jedine trajektem v Canakale a nebo par km vedle. Jel jsem obema a v pohode. Jen pozor, at se Ti nestane to co me. Prijel jsem jako posledni takze moto stala uplne na konci lode a po dojezdu byla cela mokra od slane vody. Motorky normalne berou. Ja se chtel zamerne vyhnout zacpam kolem istambulu.
S Rablenkou cestou necestou |
|
|
|
bartus |
TURECKO
Přidané 28-07-2016 07:43
|
Člen
Příspěvek: 707
Založený: 11.07.10
|
Čus, jak píše Jencek, jezdí to co chvila a motorky nalodí v poho. a zase taková zajížďka to není. navíc je tam spousta památek z 1.světové - vylodění u Galipoli.
www.bartus.eu - padací rámy a nosiče kufrů na zakázku |
|
|
|
frufruST |
TURECKO
Přidané 28-07-2016 09:36
|
Člen
|
Čus synci, díky za odpověď. Já se skrz Canakale budu jistojistě vracet směrem ku chalupě, ale směrem za obzor chcu jet podél černeho mořa. Nelenil sem a vyptával se aji jinde a turečtí chachaři se podřekli, že za měsíc se bude stříhat páska na třetím mostě a to je právě to co mi hraje do karet. Tak pro info: Yavuz Sultan Selim Bridge; http://www.dailysabah.com/money/2016/06/10/istanbuls-3rd-bridge-and-access-roads-to-open-in-late-august. Prý tam budou kasírovat 3tolary za žebřiňák, tak na fichtla by to mohlo být snad za 2 a to jaksik dám dohromady aji bez Providentu |
|
|
|
PESY |
TURECKO
Přidané 28-07-2016 19:12
|
Člen
Příspěvek: 75
Založený: 02.06.13
|
frufruST napsal:
za měsíc se bude stříhat páska na třetím mostě a to je právě to co mi hraje do karet. Tak pro info: Yavuz Sultan Selim Bridge; http://www.dailysabah.com/money/2016/06/10/istanbuls-3rd-bridge-and-access-roads-to-open-in-late-august.
Výborná zpráva díky moc
...jen pro doplnění ohledně financí.Já jel před 3 roky po silnici D100 a přes ten nejjižnější most v Istanbulu a vše bylo zadara.Ani tam nebyly extra zácpy.Zastavení bych spočítal na prstech...ale byl už říjen
Kam nejedeš na motorce,tam jakobys nebyl |
|
|
|
frufruST |
TURECKO
Přidané 28-07-2016 19:45
|
Člen
|
Tak ještě co mi sdělili ohledně mýta: Každý se má zaregistrovat, ale turisti jsou prý tolerovaní, takže ten jejich systém čte SPZ a při výjezdu ze země to přivandrovalcovi spočítá. Mělo by se uhradit celkové mýtné plus nějaká drobná přirážka/pokutka. (Tedy asi podobně jak to má Norsko). Jenže prý to turistům většinou prominou. Těžko ale odhadnout, co se stane, když tě odchytí turkocajti někde třeba na dálnici takříkajíc „při činu“. |
|
|
|
Krupa Cestmir |
TURECKO
Přidané 29-07-2016 19:46
|
Člen
Příspěvek: 18
Založený: 07.01.15
|
Byl jsem tam před dvěma roky a byl problém koupit dálniční známku, jak jsme vyjížděli přes brány,tak to pěkně houkalo, ale všichni byli v klidu. Pátý den jsme ji koupili u Shellu, nikde jinde nebyla.
Policajti jsou v pohodě,chytli nás za rychlost - 117 km a dovoleno 100 km/hod. Uvařili nám čaj,byli jsme pro ně exoti, ale pak byl problém pokutu zaplatit,hotově neberou a v Bance nechtěli vzít peníze,že nejsme Turci a nemáme tam účet.pak to řešil jejich finanční úřad a za hodinu jsme ji tam mohli zaplatit, měli jsme obavy kvůli hranicím zpět.
Jel bych tam zase,byli jsme v Gruzii,jen asi opatrně ne jezdit do hor a k Sýrii.
Upravil Krupa Cestmir dne 30-07-2016 22:20 |
|
|
|
Flash |
TURECKO
Přidané 02-08-2016 13:51
|
Člen
Příspěvek: 782
Založený: 02.08.10
|
já byl služebně vozem asi 3 měsíce zpátky 5 týdnů v Turecku. Tam jsem jel v noci, samozřejmě všude kde prodávaj ten nesmysl na palubní desku který odečítá mýto jsem nesehnal. Sháněl jsem v noci několikrát, bez úspěchu.
tak jsem jel asi 18 hodin bez toho, houkalo to, policajti na mne koukali ale v klidu. Co jsem se ptal v noci místních tak prej jako turista to nemám vůbec řešit.¨
Po cestě zpět jsem to koupil, na hranicích nic. Takže asi bych to nelámal přes koleno, je to ale jako všude o lidech. Když bude mít blbej den tak se může povozit na Vás.
ale já fakt jel přes hranice ve 2 ráno z bulharska, nikde jsem to nekoupil a nesehnal, takže jsem prostě jel bez toho.
U motorek nevím jak to je, písu ohledně auta
If you see the flash, it's already too late |
|
|