Přidávám se k zastáncům VAR2. Jednoduché, snad odolné řešení, mám ho už dost let. Zvlášť prodávané závětří hodně sníží spotřebu plynu a dobu vaření a pasuje na starý hliníkový ešus, takže nezabírá místo v batohu/kufru. Doporučuji :-)
HonzaCBX napsal:
Přidávám se k zastáncům VAR2. Jednoduché, snad odolné řešení, mám ho už dost let. Zvlášť prodávané závětří hodně sníží spotřebu plynu a dobu vaření a pasuje na starý hliníkový ešus, takže nezabírá místo v batohu/kufru. Doporučuji :-)
Mám ho taky a super.
Neodpoutávej se nikdy od svých snů! Když zmizí, budeš dál existovat, ale přestaneš žít..."
(Mark Twain)
no supr kdo by Var2 neměl, používám ho taky ale kdo má dřívkáč s usb nabíječkou ? Mě se to líbí jako hračička , třeba na elefanty dobrá věc
Upravil kysin dne 16-11-2012 08:39
Zajímavý vařič! Docela bych popřemýšlel o výměně za jinak bezproblémový VAR2
Trangia
[youtube]rKTp9Vh-vXk[/youtube]
video ač se zdá nezáživné doporučuju překoukat celé - má to spoutu vychytávek - jen mne mrzí že v ČR jsem nenašel plynovou verzi která by obsahovala i konvičku.
Pouzivam niekolko rokov benzinovy coleman a splnil vsetko co som cakal. Kedykolvek dotankujem z moto (hadicku nosim tak ci tak so sebou), raz som uz dolieval benzin z varica do nadrze
Zdravím, někdo zkušenosti s tímhle vařičem http://outdoorove...in-mantis/ . Ještě je ve výběru klasika Var2, nebo bych se musel plácnout, i když nerad, přes kapsu http://www.sporty...y-iii-uni/ . Díky za info nebo tipy
Enduro musí bejt apoň trochu od bahna
V ruce jsme měl všechny - v podstatě sis vybral 3 zcela rozdílné vařiče - klasický VAR2 je na kartuši, na ketré stojí. Není tak stabilní, ale je skladný, lehký a bez problémů funkční - s trochou kutilství se s ím dá i plnit kartuše. Skladný, lehký, pro 2 lidi.
Mantis je drhý typ plyńáků - samostatně stojící, je blíž země (pozar na suchou trávu!) a díky podpěrám je stabilnější i pro větší hrnce a silnější míchání, regulace je díky hačicce pomalejší, ale v pohodě. Snáší dobře i nízké teploty díky předehřevu, ale to u použití na motrce není zásadní - do sněhu se motorkou předpokládám nechystáš. Pinguin bere OEM čínskou produkci, ale vybírá si jen něco a podle zkušeností sit o nechává upravoat takže má slušné ceny. Pokud chceš vařit pro víc lidí s větším hrncem a víc vyvařovat než ohřívat tak je lepší než VAR
Primus Gravity Ti moc benefitů nepřinese oproti Mantisu pokud si k němu nedokoupíš multifuel kit - pak umí spalovat i benzín a to je k motorce výhoda, že máš palivo vždy po ruce. Pak máš stabilní vařič na benzín a pro čisté spalování se snadným zapalováním umí i plyn.
------------------------------------------
Kač Kač 950 2004 - už je pryč
Kač Kač 690 2009
Tak vařit budu pro 1-2 lidi, do sněhu se nechystám. Na motorkářích mě od Pinguina odrazovali viz. tu čínu, ale jestli říkáš že to není úplnej aušus tak to nejspíš vyhrál, hlavně díky stabilitě, i když i na Var je závětří/podložka.
Enduro musí bejt apoň trochu od bahna