RST Adventure II - oblečení na moto
|
Hapo |
Přidané 12-04-2015 01:08
|
Člen
Příspěvek: 29
Založený: 03.01.14
|
Cidas, poreferuj po jízdách v dešti, taky mě zajímají tvé zkušenosti, budou podobné?: Po cca 40 km v dešti (vítr foukal spíš z boku, ale to na věc asi nemělo vliv) na TT 800 XC, jsem začal pociťovat mírný chlad v místě přechodu sedací části v záda (nevím jak to lépe popsat), v místě styku z. části těla se sedadlem. Ale velkou měrou k tomu asi přispěla vlastnost mého stroje, kterou bych chtěl co nejdříve vyřešit nebo aspoň potlačit - zadní kolo hází vodu nahoru pod nosič s kufrem, a ta během jízdy volně stéká směrem vpřed po sedadle spolujezdce až k řidiči a intenzivně asi smáčí ony výše popsané partie... Po jízdě jsem měl zevnitř vnitřní stranu zateplené vložky v oněch místech mírně vlhkou (samozřejmě od venkovního prostředí izolovanou vložkou proti dešti a vrchní vrstvou samotných kalhot). Je možné, že na to má také vliv "slabé místo" protivodní odolnosti tam, kde jsou ony vložky připevněny zipy a vlhko se tak dostávalo až nad nimi pouze přes vrchní vrstvu kalhot, každopádně chlad a mírné vlhko jsem cítil o něco níže, v místě, kde jsou již všechny tři vrstvy, takže nevím co si o tom mám myslet..... Bundu nemám při jízdě vyhrnutou, její spodní okraj se dotýká (leží na..) sedadla.
Upravil Hapo dne 12-04-2015 01:11 |
|
|
|
Hapo |
Přidané 12-04-2015 01:23
|
Člen
Příspěvek: 29
Založený: 03.01.14
|
Jirka46: Neboj se, hned v tom nepromokneš, v tom dešti jsem jel přes hodinu, ale to divné mírné chladnovlhko na kousku těla, jak výše popisuji, se dostavilo až po 45 min. jízdy. Ten den jsem v té slotě nepotkal na silnici jediného motorkáře... |
|
|
|
Cidas |
Přidané 12-04-2015 08:14
|
Člen
Příspěvek: 235
Založený: 15.05.11
|
Zatím jsem neměl tu čest zmoknout... Naopak včera jsem to trochu přehnal s oblečením pod bundu a poprvé jsem měl možnost vyzkoušet některé větrací otvory. Funguje to perfektně a to jsem jen pootevřel ramena a rukávy.
Upravil Cidas dne 12-04-2015 09:17
"Míra dálky je toulka..." |
|
|
|
Kareru |
Přidané 12-04-2015 09:00
|
Člen
Příspěvek: 204
Založený: 20.01.11
|
Nevím, ještě jsem nenašel hadry které skutečně nepromoknou, nepočítám hodinku v dešti, to znamená, že jsi u baráku a vždy se to přežije, ale třeba celý den na cestě v dešti. Pokud použiji nepromoky jsem mokrý zase zevnitř, ale v teple, ale ještě jsem nezkoušel trilaminát(nebo jak se to jmenuje). Univerzální prostě není. |
|
|
|
maraXRV |
Přidané 18-04-2015 21:11
|
Člen
Příspěvek: 290
Založený: 25.10.11
|
Včera jsem ten komplet zakoupil, už jen odzkoušet na mašině Bunda sice docela těžká, ale jinak výbava a zpracování vypadá dost slušně.
Enduro musí bejt apoň trochu od bahna |
|
|
|
Cidas |
Přidané 18-04-2015 22:18
|
Člen
|
Užitečný tip: Chrániče na kolenou jsou výškově nastavitelné pomocí suchého zipu... jdou zvednout o cca 5 cm Minulý týden jsem to zjistil díky diskuzi na motorkářích, sám bych na to nepřišel. Měl jsem je dost dole, teď paráda.
|
|
|
maraXRV |
Přidané 18-04-2015 22:24
|
Člen
|
Podle toho jsem to taky dělal, i lokty, ale řekl bych že to je tak 2-3 cm
|
|
|
Cidas |
Přidané 18-04-2015 22:40
|
Člen
|
Máš pravdu, 5cm to nebude... Na lokty mě nenapadlo se podívat, takže další příjemný překvapení...
|
|
|
maraXRV |
Přidané 18-04-2015 23:06
|
Člen
|
Ale ještě by to trochu posunout chtělo. Překvápek je dost, dneska jsem přišel v bundě i na gumovej pásek proti vyhrnování bundy Je zevnitř dole na zádech v kapsičce.
Upravil maraXRV dne 18-04-2015 23:08
|
|
|
Cidas |
Přidané 19-04-2015 12:59
|
Člen
|
O tom vím, ale nějak nevím k čemu je dobrý. Bunda se mi nevyhrnuje a jestli jsem to dobře pochopil, tak ten pásek vede venkem mezi nohama dopředu zpět k bundě... to asi moc pohodlný nebude
|
|
|
maraXRV |
Přidané 19-04-2015 16:29
|
Člen
|
Abys věděl jaký to je mít tanga Napadá mě akorát to, že když jedeš v membráně a nemáš seplý kalhoty s bundou. Protože při sepnutí se ta membrána vyhrne až dost, takže skoro půl zad nekrytých.
|
|
|
Cidas |
Přidané 19-04-2015 18:07
|
Člen
|
Jelikož vozím páteřák (ten z bundy mám vyndanej), stejně bundu s kalhotama nezapnu. No někdy ten pásek testnu :-)
Upravil Cidas dne 19-04-2015 18:07
|
|
|
Cidas |
Přidané 28-06-2015 21:53
|
Člen
|
Takže odzkoušeno v dešti i horku. Oblečení v dešti promokne jako každý jiný komplet a nasákne vodu stejně tak. Všitý klín mezi nohama po větším dešti skutečně promokne a trochu studí, nicméně schne stejně rychle jako zbytek oblečení. Membrána je skutečně nepromokavá (vyzkoušeno opravdu poctivě při několika hodinové jízdě v dešti).
Jako největší devizu tohoto kompletu vidím větrání. To funguje neskutečně, opravdu výborně vymyšlené a funkční.
Velblouda s vodou na zádech jsem zavrhnul, zjistil jsem, že mě to potom škrtí na krku.
V kompletu mám najeto asi 6000 km a začíná se mi trhat zip na začátku u jezdce.
Upravil Cidas dne 29-06-2015 07:12
|
|
|
maraXRV |
Přidané 29-06-2015 07:30
|
Člen
|
Větrání je fakt slušný, akorát trochu boj se zapínáním zipů když se ty větrací kapsy úplně otevřou. A nějaký kvalitativní drobnosti sem taky našel, ale jednu opraví máti a druhá se uvidí časem jestli se to bude zhoršovat.
|
|