Drony
|
HonzaH |
Přidané 15-06-2015 08:36
|
Člen
Příspěvek: 712
Založený: 24.05.10
|
zrovna k tématu http://ihned.cz/k.../#64159960
------------------------------------------
Kač Kač 950 2004 - už je pryč
Kač Kač 690 2009 |
|
|
|
RadekK |
Drony
Přidané 15-06-2015 08:43
|
Člen
Příspěvek: 416
Založený: 11.09.11
|
To Hadislav : Jo, jo přesně tak.
Ale i ten "myslivec" skousne, když v denní době projedeš lesní cestou, kde je i ta zvěř určitým způsobem "zvyklá na provoz". A navíc když tvoji motorku nezná . Naopak bude velmi na..anej, když budeš vyškubávat semenáčky ježděním nahoru dolu volným lesem každou sobotu. Jistě, v obou případech páchám určité přestupky, konám co je zakázáno.
No a opět k dronům: Na zahradě jistě nevadí jeho majiteli. Možná majiteli dronu nevadí ani jeho vícevrtulovník nad mojí zahradou. Já jeho stroj respektuji na a nad ulicí, kde si samozřejmě "fotí a točí" všichni, koneckonců jezdí zde i ti motorkáři s kamerou. Nakonec když přeletí v padesáti metrech, tak mě to taky asi nerozruší, třeba to ani vědět nebudu. Asi je to podobné, jako když projedu tou lesní cestou.
Ale ten jeho větrák stojící v deseti, ať nejsem punťa v patnácti, metrech nad mojí zahradou u mého baráku mě štve. Asi jako toho myslivce co mu jezdí po pasece. A toto jsem měl celou dobu na mysli.
Upravil RadekK dne 15-06-2015 08:52 |
|
|
|
petrOV |
Drony
Přidané 15-06-2015 09:10
|
Člen
Příspěvek: 222
Založený: 14.11.12
|
RadekK- "Ale i ten "myslivec" skousne, když v denní době projedeš lesní cestou, kde je i ta zvěř určitým způsobem "zvyklá na provoz"."
No upřímně tohle "zlehčování" je pro danou skupinu celkem typické - ty jezdíš na moto, tak zvěř s tím musí v podstatě počítat , jenže tak to mají všechny skupiny-> technařům dunění přijde jako mírné, jiným praskají bubínky; myslivci považují lov za naprosto bezpečnou činnost, lidi, které v lepším případě už postřelili nebo rovnou zastřelili (a že jich bylo) už ani omylem; tuneři/motorkáři na supersportech považují zase za naprosto neškodné jezdit po silnici jako při závodech a tak bychom mohli pokračovat hodně dlouho.
Pokud by šlo o bzučení dronu(jelikož šmírovat se dá skrz plot nebo prostě z okna), pak OK - v ten moment bych uplatnil pravidlo, že pokud jsem dron schopen sundat dolů pomoci tyče nebo třeba proudu vody, má dotyčný smůlua neměl dron nad mým pozemkem provozovat-pokud ne, tak by už slyšet stejně neměl být. A samozřejmě zde máme institut dohody...který se ale většinou nevyužívá, protože snazší je něco rozflákat, než zajít za sousedem a říct mu "hele Pepo, běž si s tím kamerovětrákem lítat jinam"
Ad ty videa-to s tou holkou je dle mě fake; hasiči OK, proč ne, ale zase na druhou stranu s tím dronem byl dost daleko, tak nevím, co by mu vadilo-to by už rovnou mohl kropit všechny zvědavce, co očumují těsně za páskou |
|
|
|
qwert |
Drony
Přidané 15-06-2015 09:48
|
Člen
Příspěvek: 5521
Založený: 13.05.10
|
petrove máš ale pravdu že motorkářská videa to posunuje mnohem dál.Docela bych si přál abych mydlil po své oblíbená štěrkovce 140 a lítala kolem mě kamera.. |
|
|
|
petrOV |
Drony
Přidané 15-06-2015 10:34
|
Člen
|
jo qwerte...to by si přálo více lidí-vidět tě v akci, hlavně ti, kterým ujedeš o 5-10 minut |
|
|
|
TomElefant750 |
Drony
Přidané 15-06-2015 12:50
|
Člen
Příspěvek: 775
Založený: 30.05.10
|
qwert napsal:
petrove máš ale pravdu že motorkářská videa to posunuje mnohem dál.Docela bych si přál abych mydlil po své oblíbená štěrkovce 140 a lítala kolem mě kamera..
Bohužel tahle **** co tě umí sama sledovat má maximálku tuším 25 mil, jestli si to dobře pamatuju - takže by tě sledovala prvních sto metrů
Čau, Tom |
|
|
|
petrOV |
Drony
Přidané 15-06-2015 12:53
|
Člen
|
tak by ji holt přivázal k nosiči pořádným špagátem |
|
|
|
TomElefant750 |
Drony
Přidané 15-06-2015 13:53
|
Člen
Příspěvek: 775
Založený: 30.05.10
|
petrov napsal:
tak by ji holt přivázal k nosiči pořádným špagátem
Takže vlastně stačí pověsit kameru na dětskýho draka
Čau, Tom |
|
|
|
petrOV |
Drony
Přidané 15-06-2015 17:13
|
Člen
|
jenže to by nebylo vůbec kůl, kdyby někde říkal, že defacto pouštěl draka s kamerou...ale když pronese, že za ním lítá 140kou dron po polní cestě, tak holky budou mávat podprsenkama samy od sebe no dobře, tak zpět do reality |
|
|
|
qwert |
Drony
Přidané 15-06-2015 17:29
|
Člen
Příspěvek: 5521
Založený: 13.05.10
|
To by mě nepotěšili,nejsem horňák.. |
|
|
|
snelcuk |
Drony
Přidané 16-06-2015 08:48
|
Člen
Příspěvek: 1281
Založený: 20.10.11
|
Ptačí perspektiva dává videu nový rozměr
Soukromí slušný člověk respektuje. Darebákúm je to jedno. |
|
|
|
Myro |
Drony
Přidané 16-06-2015 13:47
|
Člen
Příspěvek: 175
Založený: 04.06.13
|
snelcuk napsal:
Ptačí perspektiva dává videu nový rozměr
Soukromí slušný člověk respektuje. Darebákúm je to jedno.
Je to tak musím Ti dát za pravdu v obojím.
- Ptačí perspektiva se dnes objevuje ve většině filmů a vždy už je dnes natáčena z multicoptér.
- No a co se týče respektování soukromí to by mělo být samozřejmostí.
Dobrá zpráva je, že zatím multicoptéry nikde v ČR zatím nezpůsobily žádnou újmu na zdraví či majetku. To svědčí o solidní disciplinovanosti lidí co se točí kolem coptér.
Z vlastní zkušenosti mohu říct, že při létání s těmito "stroji" se nám dostává pozitivního ohlasu. Kolemjdoucí většinou, odcházejí až po vylétání poslední baterky.
Moje nabídka:http://www.rousol...olepy.html |
|
|