Je asi už dost pozdě,ale chci ve 12:30 vyrazit směr Velká Javorina mrknout jak pokračuje výstavba slaměného domu co tam chlapík buduje a pak cestou na kafčo na Mikulčin vrch. Teda asi tak nějak přibližně. :-) Když by se někdo chtěl přidat 777 233 553
KOV napsal:
Je asi už dost pozdě,ale chci ve 12:30 vyrazit směr Velká Javorina mrknout jak pokračuje výstavba slaměného domu co tam chlapík buduje a pak cestou na kafčo na Mikulčin vrch. Teda asi tak nějak přibližně. :-) Když by se někdo chtěl přidat 777 233 553
V kterých místech se v okolí V. Javoriny staví slaměný dům?
Když si myslíš,že už nemožeš,tak eště sedmkrát možeš.
Je to někde tady: https://maps.goog...m&z=14
Nevím to úplně přesně. Jel jsem na podzim na Javorinu a koutkem oka jsem tu stavbu zahlídnul asi 100m po levé straně od silnice. Málem jsem sletěl z motorky :-). Otočil jsem to a zajel tam. Chlapík byl docela sdílný, tak mi všechno ukazoval a vysvětloval. Čučel jsem jak trubka. Tehdy měli jen obvodové stěny a vstupní otvory. Do dneška stihli ještě nahrubo střechu. Dům je teď pořádně omotaný plachtama,aby jim to nenavlhlo tak není z té slámy téměř nic vidět. Není to žádný malý domek,ale pořádný barák! Za nějaký čas pojedu zase ze zvědavosti okuknout jak pokračují. Nahoru, na Javorinu, je udělaná pěkná nová silnice, tak je k Holubyho chatě příjemné svezení.
KOV napsal:
KOV napsal:
Dík za info. Na Javořinu jezdím tak 2 x za rok.Jednou na motorce a jednou v zimě na lyže.Letos to v zimě neklaplo. O slaměném domě jsem ale nevěděl.
KOV napsal:
Je to někde tady: https://maps.goog...m&z=14
Nevím to úplně přesně. Jel jsem na podzim na Javorinu a koutkem oka jsem tu stavbu zahlídnul asi 100m po levé straně od silnice. Málem jsem sletěl z motorky :-). Otočil jsem to a zajel tam. Chlapík byl docela sdílný, tak mi všechno ukazoval a vysvětloval. Čučel jsem jak trubka. Tehdy měli jen obvodové stěny a vstupní otvory. Do dneška stihli ještě nahrubo střechu. Dům je teď pořádně omotaný plachtama,aby jim to nenavlhlo tak není z té slámy téměř nic vidět. Není to žádný malý domek,ale pořádný barák! Za nějaký čas pojedu zase ze zvědavosti okuknout jak pokračují. Nahoru, na Javorinu, je udělaná pěkná nová silnice, tak je k Holubyho chatě příjemné svezení.
Dík za informace.
Když byste zítra neměli program, tak se jedeme projet. Je to směs motorek, tak to bude jen po asfaltu. Sraz ve Zlíně o půl jedné na R1(u Yamahy)
http://www.motorkari.cz/forum-detail/?ft=124803&fid=50&pgr=242#goto7921683
Upravil KOV dne 29-03-2014 22:14
Kdyby někdo chtěl, tak v pátek 25. dubna v rámci festivalu cestování Neznámá země, vystoupí Jan Révai s moto cestou necestou. Bude to na Alternativě ve Zlíně od 18 hod. Před ním od 16 hod je Cestovatelský biograf: Odpoledne nomádů o cestě na Einfeldech po Himaláji. Vstupné je zdarma, jen přijít zavčas a zabrat místo.
více www.neznamazeme.cz