Slime pro dušové pneu
|
maraXRV |
Přidané 11-04-2012 16:41
|
Člen
Příspěvek: 290
Založený: 25.10.11
|
Ahoj všem, chci se zeptat na zkušenosti s přípravkem Slime pro dušové pneu. Zároveň se chci zeptat, jestli se to tam leje nastálo, nebo až se píchne.
Enduro musí bejt apoň trochu od bahna |
|
|
|
ivan66 |
Slime pro dušové pneu
Přidané 11-04-2012 22:00
|
Člen
Příspěvek: 1415
Založený: 12.06.10
|
maraXRV napsal:
Ahoj všem, chci se zeptat na zkušenosti s přípravkem Slime pro dušové pneu. Zároveň se chci zeptat, jestli se to tam leje nastálo, nebo až se píchne.
Slouží jako prevence, nebo jako opravná aplikace.
Má 100% účinnost dva roky. Jen se musí občas kontrolovat tlak v pneu,
protože při každém defektu (do 6mm) si duše trošku odprdne.
Zatím co vím, tak komu jsem to aplikoval, tak stále jezdí |
|
|
|
tomi |
Slime pro dušové pneu
Přidané 11-04-2012 22:12
|
Člen
Příspěvek: 338
Založený: 08.07.10
|
ivan66 napsal:
maraXRV napsal:
Slouží jako prevence, nebo jako opravná aplikace.
Má 100% účinnost dva roky. Jen se musí občas kontrolovat tlak v pneu,
protože při každém defektu (do 6mm) si duše trošku odprdne.
Zatím co vím, tak komu jsem to aplikoval, tak stále jezdí
A už si odprdli??? |
|
|
|
maraXRV |
Slime pro dušové pneu
Přidané 12-04-2012 15:36
|
Člen
|
A když to tam naperu preventivně, není pak problém z rozházením kola?
|
|
|
ivan66 |
Slime pro dušové pneu
Přidané 12-04-2012 19:48
|
Člen
|
Já rozházený nejsem a mám to jen v zadní gumě a kluci co to mají v TDM a jezdí jen asfalt si neztěžují a to jezdí jak prasa.a. |
|
|
|
motoblb |
Slime pro dušové pneu
Přidané 12-04-2012 20:14
|
Člen
Příspěvek: 1277
Založený: 15.05.10
|
ivan66 napsal:
Já rozházený nejsem a mám to jen v zadní gumě a kluci co to mají v TDM a jezdí jen asfalt si neztěžují a to jezdí jak prasa.a. Jak prasata jsou hlavně ti co to pak sezouvaj,ale funguje to
www.motodilyhavirov.cz |
|
|
|
ivan66 |
Slime pro dušové pneu
Přidané 12-04-2012 21:43
|
Člen
|
SLIME není lepidlo, je to gel,který se dá odstranit pouze vodou. |
|
|
|
motoblb |
Slime pro dušové pneu
Přidané 13-04-2012 07:53
|
Člen
Příspěvek: 1277
Založený: 15.05.10
|
ivan66 napsal:
SLIME není lepidlo, je to gel,který se dá odstranit pouze vodou. Ivánku až se ti stane že budeš odrážet gumu a sprasí ti to vše okolo, bude ti jedno co to bylo náladu ti to nezvedne
www.motodilyhavirov.cz |
|
|
|
snelcuk |
Slime pro dušové pneu
Přidané 17-04-2012 15:17
|
Člen
Příspěvek: 1281
Založený: 20.10.11
|
Je to něco jako OKO? Viděl jsem video s hřebíky ale zkušenost nemám. |
|
|
|
xx4 |
Slime pro dušové pneu
Přidané 17-04-2012 15:47
|
Člen
Příspěvek: 1660
Založený: 02.05.10
|
U zacelování děr v duších (motocyklových-aby to někoho nesvádělo k dvojsmyslům) jsem spíš skeptik.Díra v pneu je víceméně stabilní,díky kordu a velké vrsvě gumy.Díra v duši má snahu se roztahovat a tím je v podstatě nezacelitená.I u bezdušových gum jsem zažil situace,kdy různé spreje a zázračné vodičky nezabraly.Jediná 100% metoda je záplata u duší,nebo hříbky u bezdušáků.
Kdysi se mi dostala do ruky sada plastových "vrutů",které se našroubovaly do díry a pak stačilo nafouknout gumu zacelovacím sprejem.Plast se rychle obrousil a perfektně držel.Platilo ale jen pro bezdušáky.Kupováno na motoristické burze od stánkaře za pár kaček.
U dušových pneu by možná pomohla nouzová přestavba na bezdušový ráfek pomocí vulkanizační pásky,ale nenašel jsem zatím odvahu to vyzkoušet,nebo přesněji,nechce se mi ručně a tím pádem pracně zouvat pneu.
Jediné pozitivum zacelovacích přípravků u dušáků je zalepení pórů v duších,což znamená že tlak neklesá ani po delším stání.Daní za to je rozhození vyvážení,které je zvlášť na předním kole hooodně nepříjemné.Poskakování v malých,nebo vibrace ve velkých rychlostech je klasický projev a protože se hmota rozlévá pokaždé jinak,děje se to v různých rychlostech a v různé intenzitě.
Vyzkoušel jsem Slim,pak nějaké noname sračky a ve finále nosím pod sedlem záplaty a do terénu i rezervní duši.
"Ti, kdož se vzdají důležitých svobod, aby získali trochu bezpečí, si nezaslouží ani svobodu ani bezpečí." (Benjamin Franklin. 1759) |
|
|
|
John |
Slime pro dušové pneu
Přidané 17-04-2012 17:53
|
Člen
Příspěvek: 263
Založený: 26.03.11
|
pavelgs napsal:
U zacelování děr v duších (motocyklových-aby to někoho nesvádělo k dvojsmyslům) jsem spíš skeptik.Díra v pneu je víceméně stabilní,díky kordu a velké vrsvě gumy.Díra v duši má snahu se roztahovat a tím je v podstatě nezacelitená.I u bezdušových gum jsem zažil situace,kdy různé spreje a zázračné vodičky nezabraly.Jediná 100% metoda je záplata u duší,nebo hříbky u bezdušáků.
Kdysi se mi dostala do ruky sada plastových "vrutů",které se našroubovaly do díry a pak stačilo nafouknout gumu zacelovacím sprejem.Plast se rychle obrousil a perfektně držel.Platilo ale jen pro bezdušáky.Kupováno na motoristické burze od stánkaře za pár kaček.
U dušových pneu by možná pomohla nouzová přestavba na bezdušový ráfek pomocí vulkanizační pásky,ale nenašel jsem zatím odvahu to vyzkoušet,nebo přesněji,nechce se mi ručně a tím pádem pracně zouvat pneu.
Jediné pozitivum zacelovacích přípravků u dušáků je zalepení pórů v duších,což znamená že tlak neklesá ani po delším stání.Daní za to je rozhození vyvážení,které je zvlášť na předním kole hooodně nepříjemné.Poskakování v malých,nebo vibrace ve velkých rychlostech je klasický projev a protože se hmota rozlévá pokaždé jinak,děje se to v různých rychlostech a v různé intenzitě.
Vyzkoušel jsem Slim,pak nějaké noname sračky a ve finále nosím pod sedlem záplaty a do terénu i rezervní duši.
Přesně s timto tvrzením souhlasím a proto vozím náhradní duše v kufru |
|
|
|
maraXRV |
Slime pro dušové pneu
Přidané 17-04-2012 18:23
|
Člen
|
Tak náhradní duše je jistota, ale to chce i montpáky a nejlíp malej kompresůrek. Ňáký tipy na ty montpáky, který se osvědčily a neohejbaj se jak guma?
|
|
|
John |
Slime pro dušové pneu
Přidané 17-04-2012 23:42
|
Člen
Příspěvek: 263
Založený: 26.03.11
|
Já mám montpáky ještě z Jawky, ale asi už existují i novější typy a chrániče ráfku.
Upravil John dne 18-04-2012 08:46 |
|
|