horní kufr hliník nebo plast ?
|
Tarabys |
Přidané 22-09-2011 08:57
|
Člen
Příspěvek: 385
Založený: 29.05.10
|
3X napsal:
Roman2bk napsal:
mimochodem.... asi blbá otázka - proč se hliníkáče nemontují na délku? To by asi odporovalo předpisů, kdyby ten kufr moc přečníval dozadu, že? :-)
Takže podle toho co píšete bude pro mě na Stromu ideální horní plasťák (ať už současný Givi, nebo větší Maxia) a hliníkače na 2 zámky, aby nebyly na pantech a dát je co nejblíže, ale symetricky, ať to pěkně vypadá.
A v místě levého chybějícího výfuku připevnit plechový obal od gasmasky :-) jako další úložný prostor, ne? :-)
...Jak psal thymall, ani já bych při nehodě nechtěl mít za zády plný plastový kufr. Když už se neutrhne, tak při bočním pádu se může polámat a to nemusíš jet ani v terénu, stačí pád ze stojánku na patník
jj...naložený plasťák při kotrmelci a pádu "nic nevydrží"...
''
''
P.S.: kdo by nepochopil, tak to byla to ironie, kufr funguje ke spokojenosti pořád...
----------------------------------
"to je ON, mého srdce Strom..."
Můj web? Tady > www.tarabys.blogs... |
|
|
|
3X |
Přidané 22-09-2011 09:24
|
Člen
Příspěvek: 1698
Založený: 02.05.10
|
bo ti to zachránily hliníkáče , se podívej, jak se ohnuly. Ten plasťák je pouze od bahna |
|
|
|
Tarabys |
Přidané 22-09-2011 11:25
|
Člen
|
nn Jiříku, ohnul se jeden (respektive spíše jen držák) a na tom to topcasu to částečně leželo i když to tak nevypadá +se přes něj překulila celá moto (je z vrchu celý poškrábaný) aneb jak určitě víš tak jsem jel ze směru té druhé motky co jde vidět na foto...
|
|
|
Marek_T |
Přidané 22-09-2011 13:22
|
Člen
Příspěvek: 590
Založený: 17.03.11
|
Tarabys napsal:
nn Jiříku, ohnul se jeden (respektive spíše jen držák) a na tom to topcasu to částečně leželo i když to tak nevypadá +se přes něj překulila celá moto (je z vrchu celý poškrábaný) aneb jak určitě víš tak jsem jel ze směru té druhé motky co jde vidět na foto...
Mňa by skôr zaujímalo, ako sa Ti to celé vlastne podarilo |
|
|
|
Roman2bk |
Přidané 22-09-2011 13:38
|
Člen
Příspěvek: 345
Založený: 05.09.11
|
Tarabys napsal:
' '
' '
P.S.: kdo by nepochopil, tak to byla to ironie, kufr funguje ke spokojenosti pořád...
nedá mi to se nezeptat - to bylo na rovné silnici?
Jinak jak jsi je zvedl nebo jak jste jej zvedli, kdy byly kola tak vysoko.... posunuli do příkopy celého (a jak dál?) nebo jinak? |
|
|
|
3X |
Přidané 22-09-2011 14:24
|
Člen
|
Roman2bk napsal:
Tarabys napsal:
' '
' '
nedá mi to se nezeptat - to bylo na rovné silnici?
Jinak jak jsi je zvedl nebo jak jste jej zvedli, kdy byly kola tak vysoko.... posunuli do příkopy celého (a jak dál?) nebo jinak?
to bylo na úplně rovné silnici, kde Mára dostal smyk díky asymetricky vyváženým kufrům , které hlavně stromkům způsobují velké problémy se stabilitou a nevhodně posouvají těžiště |
|
|
|
refi |
Přidané 22-09-2011 14:27
|
Člen
Příspěvek: 1251
Založený: 22.04.10
|
já myslím, že se marek tenkrát tak těšil na ty termály, že to nevydržel a vyválel se v bahně o několik desítek km dříve
---------------------------------------------------------------------------------------
Člověk, který cestuje s touhou dozvědět se, směřuje přes všechny dálky hlavně k sobě samému. Jan Werich |
|
|
|
3X |
Přidané 22-09-2011 14:29
|
Člen
|
Tarabys napsal:
jj, já vím, byl jsi krásně zválený
...hlavně, že se ti nic nestalo |
|
|
|
refi |
Přidané 22-09-2011 14:31
|
Člen
|
no ale jinak plastový topkejs vydrží docela hodně, mi se tenkrát vytrhl ze úchytů a zůstala díra ve dně, ale to byl náraz motorky v podstatě do pevné překážky. při běžném pádu to něco snese a i když tenkrát ten kufr někam odletěl, byl prasklý opravdu jen v úchytu, na bocích atd byl ok. takže předpokládám, že při bočních pádech (ze stojánku a podobných ) to zvládne a jen se opráší a jestli tarabovi vydržel i parakotoul, tak to už je docela pěkná zatěžkávací zkouška, ne?
---------------------------------------------------------------------------------------
Člověk, který cestuje s touhou dozvědět se, směřuje přes všechny dálky hlavně k sobě samému. Jan Werich |
|
|
|
Tarabys |
Přidané 22-09-2011 14:41
|
Člen
|
Marek Turan napsal:
Tarabys napsal:
Mňa by skôr zaujímalo, ako sa Ti to celé vlastne podarilo
To je tak když jedeš na Slovensko...
Je to v té táhlé zatáčce na Makov (křižovatka na Karolinku a Vsetín) - foto níže asi osvětlí.
Mapa: http://mapy.cz/#x...2E&u=m
No holt jsem se při projíždění té táhle zatáčky na setinku podíval jinam a když jsem se pohledem vrátil, tak mě to vynášelo na krajnici a když už jsem byl na štěrku, tak jsem ani moc nebrzdil a vjel do (bohužel) čerstvě vyčištěného příkopu...A v nějakém šíleném přemetu motorky včetně mě jsem tak o 10cm minul tu obrovskou značku...
Jinak já jsem byl 100% OK a vlastně i motorka (krom nějaké kosmetiky). I když jsem teda skončil asi o 4m dále než motorka a tam samozřejmě byla bahnitá kaluž...
''
Upravil Tarabys dne 22-09-2011 14:44
|
|
|
refi |
Přidané 22-09-2011 14:58
|
Člen
|
ano, kaluž byla bahnitá
''
|
|
|
PeDR |
Přidané 22-09-2011 16:27
|
Člen
Příspěvek: 65
Založený: 27.05.10
|
Měl jsi kliku, protože trefit tu značku, máš popotahování se silničářama. Jinak, bahno léčí. |
|
|
|
Tarabys |
Přidané 22-09-2011 17:54
|
Člen
|
PeDR> trefit tu značku tak popotahování mají jenom havrani s mými ostatky...
|
|
|
Marek_T |
Přidané 22-09-2011 20:32
|
Člen
Příspěvek: 590
Založený: 17.03.11
|
Tarabys napsal:
Marek Turan napsal:
Tarabys napsal:
Mňa by skôr zaujímalo, ako sa Ti to celé vlastne podarilo
To je tak když jedeš na Slovensko...
Je to v té táhlé zatáčce na Makov (křižovatka na Karolinku a Vsetín) - foto níže asi osvětlí.
Mapa: http://mapy.cz/#x...2E&u=m
No holt jsem se při projíždění té táhle zatáčky na setinku podíval jinam a když jsem se pohledem vrátil, tak mě to vynášelo na krajnici a když už jsem byl na štěrku, tak jsem ani moc nebrzdil a vjel do (bohužel) čerstvě vyčištěného příkopu...A v nějakém šíleném přemetu motorky včetně mě jsem tak o 10cm minul tu obrovskou značku...
Jinak já jsem byl 100% OK a vlastně i motorka (krom nějaké kosmetiky). I když jsem teda skončil asi o 4m dále než motorka a tam samozřejmě byla bahnitá kaluž...
' '
Takže pán sa nám kochal
To sa stáva.......ja som sa veľmi podobne "vykochal" v máji (květen).
My-stromáci sa proste radi kocháme
Upravil Marek_T dne 22-09-2011 20:35 |
|
|
|
Endy |
Přidané 22-09-2011 20:49
|
Člen
Příspěvek: 93
Založený: 12.03.11
|
Tarabys napsal:
Měl bys dát na modlení, bylo to veliké štěstí. |
|
|