Homologace na kufrech
|
tobig |
Přidané 20-05-2011 23:25
|
Člen
Příspěvek: 647
Založený: 02.05.10
|
3X >> hura, trefa, pochopil, bingo....
nicméně, jsem marnou diskuzi s úředníky během dne unaven až moc....
nemám sílu zase vysvětlovat dokola i tady.....
a navíc, je mi to už fuk......
|
|
|
|
Vlada-adv |
Homologace na kufrech
Přidané 20-05-2011 23:44
|
Člen
Příspěvek: 113
Založený: 15.02.11
|
Tobig> Já jsem taky unaven ale přesto to dotáhnu do konce. Není to nic světoborného. Viz text dále.
3X> Je to trochu šložitější výbava vozidel která podléhá schvalování je totiž v našich zákonech taxativně uvedena a neplatí tedy že každá výbava musí být shválena. Seznam výbavy která se schvaluje je v příloze č.15 vyhlášky 341/2002Sb nebudu ji opisovat celou nás se týká:
Bod 7. Nosiče zavazadel
- střešní
- jiné než střešní
- nosiče kol
- nosiče lyží
- střešní boxy
vidíš tam někde boční kufry(boxy) nebo horní kufry(boxy) na moto? Ne!!!!!! Holt to tam není a tak ji po tobě nikdo nemůže vyžadovat.
Mně se líbí jak se tu slovíčkaří co tam ale třeba je a nikdy to tu nikdo neřešil jsou :
8. Ochranná zařízení vozidel
- ochranné rámy vozidel
- boční ochrany
- zadní ochrany proti podjetí
- ochranné kryty motoru a jiných částí vozidla
čili padáky na moto by tam pásly jak **** na hrnec. |
|
|
|
Vlada-adv |
Homologace na kufrech
Přidané 20-05-2011 23:56
|
Člen
|
Víš Tobigu já se celé dny bavím v práci dohodávání s různými úředníky, dozory a tak jsem se prostě naučil pracovat s platnou legislativou. Možná ten pán z TUV by měl pozorně číst zákony a jejich prováděcí předpisy než ti vypustí nějké stanovisko. Není to nic osobního prostě těch požadavků je dneska tuna na kdeco. Co se týče kufrů není o čem diskutovat. Co se týče nosičů zavazadel je to na hraně protože v té vyhlášce jsou poslední tři pložky v bodu 7 odsazeny čili výklad je že se schvalují a/ střešní nosiče b/ jiné než střešní a ztěch jiných jsou to nosiče kol, lyží a střešní boxy.
Upravil Vlada-adv dne 20-05-2011 23:57 |
|
|
|
tobig |
Homologace na kufrech
Přidané 21-05-2011 08:22
|
Člen
|
Milý Vlado adv,
vidím, že jsi celodenně plně fundován v oboru výkladu práva a zákonů ČR.
A tak dovol, abych Ti ze své pozice pokorného občana české rep.,
který se slepě řídí naprosto laickým stanoviskem kompetentních institucí,
vyjádřil svůj obdiv a uznání.....
Gratuluji, ze srdce gratuluji....
Jsem rád, že máme v naších řadách takové odborníky.....
Přeji překrásný krásný víkend a užívej....
|
|
|
|
3X |
Homologace na kufrech
Přidané 21-05-2011 08:25
|
Člen
Příspěvek: 1698
|
to Vlada-adv: vidíš a já třeba padáky i kryt motoru homologovaný mám
co tam máš dále? |
|
|
|
Vlada-adv |
Homologace na kufrech
Přidané 21-05-2011 08:45
|
Člen
|
Tobig> bez komentáře, zažil jsem spoustu kompetentních stanovisek ještě kompetentnějších institucí. V jedné firmě to skončilo tak, že mají v kancelářích na zdích namotovaná oka a když jde údržba měnit zářivky, natáhne mezi ně ocelové lanko a k němu se jistí postrojem se spomalovačem pádu (při stání na štaflích) - není to hala ale obyč kancelář kde je strop 3,5m vysoko. Taky dostali stanovisko kompetentí instituce a osoby. Přesto je to nesmysl. Když dojdou argumenty přichází sarkazmus tak teď máš zase ode mně. I ty si užij pěkný víkend a učitě se neřiď názorem pochybného individua z fóra. Trvej na stanovisku TUV při nákupu výbavy svého motocyklu.
3X> no tak si v pohodě a nikdo na tebe nemůže Já tam dál nic nemám. Nazačátku byl dotaz na konci odpověď.
|
|
|
|
tobig |
Homologace na kufrech
Přidané 21-05-2011 09:33
|
Člen
|
Nic jsi vlado adv nepochopil, škoda.
Tvůj expresivní příklad se zářivkami je toho důkazem... trvej zarytě na svém výkladu, já Ti nechci nikterak bránit.....
Všimni si, prosím, že se opravdu s tebou nepřu, koneckonců to asi není ani možné.....
Tobě patří právem palec vztyčený hluboko vzhůru...
Na závěr si dovolím malou radu sarkasisty - zkus brát moje keci s nadhledem, jde celkem o p.r.d.
|
|
|
|
Vlada-adv |
Homologace na kufrech
Přidané 21-05-2011 10:46
|
Člen
|
Ten příklad není můj já to lanko nenařídil ani nevymyslel je to příklad kam až vede to poslouchání bez pochybností.
Neboj beru tu s nadhledem. Konec konců není to náš spor. Já tu homolgační značku na kufr nehledal. |
|
|
|
bystricke |
Homologace na kufrech
Přidané 22-05-2011 00:16
|
Člen
Příspěvek: 638
|
Vlada-adv:já ti pomůžu,kufry ,pokud jdou sundat rukou nemusí mít homologaci,víc ktomu psát nebudu |
|
|
|
nuclearB |
Homologace na kufrech
Přidané 22-05-2011 08:36
|
Člen
Příspěvek: 108
Založený: 30.01.11
|
jj, taky si myslím, že jsem nikde nečetl, že zavazadlo musí mít homologaci. Pokud si přivážeš na moto proutěný košík,batoh nebo bedničku od jablek ,tak je to asi totéž jako kufr a jestli je papírový, dřevěný, plastový nebo alu je jedno. Podle vyhlášky to beru jako náklad a asi bude stačit dodržet předpis o rozměrech a upevnění (aby to nepřesáhlo max.zatížení, rozměr, nezakrývalo světla, neohrožovalo a pod)
Triumph Tiger 800 XC |
|
|