26.12. 2024 16:58
Navigace
· Úvodní stránka
· Diskuzní fórum
· Zprávy
· Články
· Odkazy
· Kalendář

· Pravidla portálu
· Návody
· Vyhledávání
· Kontakt
Poslední články
· Test
· CENDURO BABÍ LÉTO ...
· TIP NA VÝLET: AUTO ...
· Stretnutie Mototuris...
· TEST DEXSHELL OVERCA...
Reklama
Kalendář akcí
<< Prosinec 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Narozeniny Narozeniny:
Poslední komentáře
Články
Na ktm 950 adventure mam sadu E 07 a jsem na vy...
to svedikgs: poslal jsem ti PM
Cauko ako to je zo zaslanim na SK?Co to stoji v...
moja XRV (Africa Twin) a Mitas: E-09: Predok s...
Zprávy
PF ko tu žádné není tak teď jen ten koment...
26-[b]29[/b]
Také přeji vše nejlepší do Nového roku,sp...
Jo kamaráde ,není termín ten,aby se hodil v...
Partnerské weby
Diskuze Fóra
Nejnovější diskuze
· Morava - vyjížďky, setkání, srazy, akce ...
· Yamaha Ténéré 700
· CFMOTO
· GENEZE - vše pro zážitek z jízdy
· BMW R 1300 GS / BMW R 1300 GS Adventure
Nejdiskutovanější
· Moravský OFF [6039]
· Východní čechy [3300]
· Morava - vyjížďky, setkání, srazy, akce ... [3189]
· Severní Čechy - vyjížďky a jiné akce. [2376]
· Motodoplňky Marselus [976]
Google Translate
Hledání
Reklama
Číst diskuzi
 Tisk diskuze
Nepromoky na rukavice
itchy
#1 Vytisknout diskuzi
Přidané 18-05-2010 20:30

Člen

Příspěvek: 784
Založený: 02.05.10

Chlapi pouzivate nekdo nejake nepromoky na rukavice,popř.mate nekdo dobry tip na ně.

petr_t
#2 Vytisknout diskuzi
Nepromoky na rukavice
Přidané 18-05-2010 20:52

Člen

Příspěvek: 691
Založený: 15.05.10

itchy napsal:
Chlapi pouzivate nekdo nejake nepromoky na rukavice,popř.mate nekdo dobry tip na ně.

jojo neopreny z pracovních oděvů a do nich teplé pletené cca 80,-thumbs updobře na nich drží stěrač.Máme je několik let.Wink

prezi
#3 Vytisknout diskuzi
Nepromoky na rukavice
Přidané 18-05-2010 21:03

Hlavní Administrátor

Příspěvek: 4048
Založený: 20.04.10

...koupil jsem někdy před lety "tříprsté" návleky (takové rukavice na rukavice) ...bral jsem si je do Rumunska ...pršelo nám čtyři dny z šesti, tak jsem je užíval fest a pak jsem je vyhodil ..vhodnější spíš na silnici a delší přesuny bez nutnosti často řadit a brzdit ...do terénu nevhodné!

...včil už bych si je nekoupil, raději vozím dvoje rukavice - jedny normální kožené a druhé textilní s částečnou "protivodní odolností" ...ideál by asi byl nějaký dobrý goratex

+/- návleků na rukavice:

+ před deštěm opravdu chrání
+ je v nich i tepleji protože chrání před větrem

- špatně se oblékají
- špatně se v nich brzdí a "spojkuje"
- moc nevydrží ...trhají se ve švech

www.CENDURO.cz
tobig
#4 Vytisknout diskuzi
Nepromoky na rukavice
Přidané 18-05-2010 21:03
Člen

Příspěvek: 647

Mám, ale nepoužívám. Fakt se mi v tom blbě řídí.... pissed

Viděl jsem takový suprový neoprénový návlek na ruku i řidítkem.... vevnitř teplo a sucho. music

petr_t
#5 Vytisknout diskuzi
Nepromoky na rukavice
Přidané 18-05-2010 21:11

Člen

do deště nejvhodnější rukavice pro elektrikáře, maj protiskluzový povrch,jsou dost dlouhé ,dobře se v nich řídí, neprotrhnou se a podle vložných rukavic za 10,-Kč si reguluješ teplotu. Na žádné motorce jsem neměl vyřívané hefty.Vždy to musím řešit rukavicemi.

itchy
#6 Vytisknout diskuzi
Nepromoky na rukavice
Přidané 18-05-2010 21:17

Člen

Příspěvek: 784

Prave neco ted schanim,protoze jsem pred dvema tydny jel 3 hodiny v desti a rukavice byly durch,a take se chystam cestovat tak at jsem vybavenej proti tomu chcani,nedovedu si predstavit jak pak nekde ve stanu susim rukaviceShock

moranka
#7 Vytisknout diskuzi
Nepromoky na rukavice
Přidané 18-05-2010 21:27

Člen

Příspěvek: 227
Založený: 04.05.10

jj, Petr má jakési elektrikářské, ty by ze mně spadly, tak já mám takové ty uklízečské a do nich vlněné a není problém v nich jet i celý den, žádný problém s řízením a z pracovních oděvů mám černé ať nejezdím v růžových thumbs up

moranka
#8 Vytisknout diskuzi
Nepromoky na rukavice
Přidané 18-05-2010 21:27

Člen

jo a mě to stálo i s těma vlněnýma 46 kč

refi
#9 Vytisknout diskuzi
Nepromoky na rukavice
Přidané 18-05-2010 23:33

Člen

Příspěvek: 1251
Založený: 22.04.10

mám neoprenové tříprsté už léta letoucí, jsou stále jako nové (UVEX), byly drahé, ale jsou opravdu kvalitní. nicméně stejně jako u ostatních - je v nich omezená citlivost při mačkání spojky i brzdy, tahání za plyn ... prostě beru je jako opravdovou nouzi, pak jsou ale k nezaplacení. vyzkoušeno na 400 km jízdy v dešti, ruce byly jediné suché místo na mém těle a to jsem měla na sobě nepromok Grin
když jsem zmokla cestou z garančky a neměla sebou (jak jinak) tyto své ploutve, jen obyčejné kožené rukavice, v kombinaci s vyhřívanými hefty mi to udělalo krásnou zdravou barvu na rukou, ještě další dva dny jsem vypadala jak kdybych se hrabala v kanálu SadGrin

moranko, tvé řešení nejspíš využiju taky thumbs up

refi.rajce.net
refi
#10 Vytisknout diskuzi
Nepromoky na rukavice
Přidané 18-05-2010 23:38

Člen

Příspěvek: 1251
Založený: 22.04.10

prezítko, co tyhle?

refi.rajce.net
prezi
#11 Vytisknout diskuzi
Nepromoky na rukavice
Přidané 19-05-2010 00:01

Hlavní Administrátor

Příspěvek: 4048
Založený: 20.04.10

refi napsal:
prezítko, co tyhle?

...asi budou OK, ale já si "do sucha" koupil Grand Turismo od Polednika a "do mokra" zatím budu používat "lidlovky", které pořádně naimpregnuju (zajímavé je, že hřejou i mokré)
...možná ještě jako nouzovku investuji do "pracovních odplňků" viz. Petr_t Smile

www.CENDURO.cz
3X
#12 Vytisknout diskuzi
Nepromoky na rukavice
Přidané 19-05-2010 00:41

Člen

Příspěvek: 1698

moranka napsal:
jj, Petr má jakési elektrikářské, ty by ze mně spadly, tak já mám takové ty uklízečské a do nich vlněné a není problém v nich jet i celý den, žádný problém s řízením a z pracovních oděvů mám černé ať nejezdím v růžových thumbs up

a koště v ruce v tom neklouže? blushingWink

3X
#13 Vytisknout diskuzi
Nepromoky na rukavice
Přidané 19-05-2010 00:43

Člen

itchi: ploutve mám, ale těžko tu druhou sám dostat na ruku SadGrin
proto jsem je nikdy nepoužil, ale goretexové rukavice ano a je v nich sucho a teplo thumbs up

petr_t
#14 Vytisknout diskuzi
Nepromoky na rukavice
Přidané 19-05-2010 07:08

Člen

goretexove jsem kupil před nějakou dobou u Hubika ,stejně když prší jsou praktičtější pro mě ty gumovky s flece nebo bavlněnýma dovnitř.Ne jednom srazu V-stromu jsme rukavice porovnávali.Dnes už nejsem sám kdo tuhle kombinaci používá.Jistě není to IN,ale já preferuji funkčnost.Na test stačí 10min a kýbl s vodouthumbs up

3X
#15 Vytisknout diskuzi
Nepromoky na rukavice
Přidané 19-05-2010 09:06

Člen

petr_t napsal:
goretexove jsem kupil před nějakou dobou u Hubika ,stejně když prší jsou praktičtější pro mě ty gumovky s flece nebo bavlněnýma dovnitř.Ne jednom srazu V-stromu jsme rukavice porovnávali.Dnes už nejsem sám kdo tuhle kombinaci používá.Jistě není to IN,ale já preferuji funkčnost.Na test stačí 10min a kýbl s vodouthumbs up

hlavně sebou nefláknout, protože potom bych ty ruce nechtěl vidět Sad

gumovky s bavlnou nejsou zrovna bezpečné. Mě to přijde, jako když začně pršet, ty si sundáš oblečení s protektory a dáš si pláštěnku, aby jsi byl suchý

moranka
#16 Vytisknout diskuzi
Nepromoky na rukavice
Přidané 19-05-2010 11:31

Člen

3X napsal:
petr_t napsal:

gumovky s bavlnou nejsou zrovna bezpečné. Mě to přijde, jako když začně pršet, ty si sundáš oblečení s protektory a dáš si pláštěnku, aby jsi byl suchý

no tak když musíš v dešti a fakt jako že musíš, třeba přes půl republiky, tak je to lepší než v mokrých sice bezpečnějších, ale ruce zmrzlé a když se necítím fit více pozornosti odchází na to co mě trápí, než na cestu , koště nevím jestli v tom klouže, ale hefty ani páčky ni ni, stejně když je hnusaja, tak se jede opatrně když spadnu v těch enduro, co v nich jezdím celé léto, tak mě to zachrání líp, než gumovlněné protidešťové nemyslím. Takže raději cit a relativní pohodu, než zkřehlé prsty, ve kterých buď nenajdeš, co potřebuješ, nebo to naopak přeženeš.

moranka
#17 Vytisknout diskuzi
Nepromoky na rukavice
Přidané 19-05-2010 11:34

Člen

P.S. ani Goretex není všemohoucí, ano napíšerte mi, že v oblečení gore jste v suchu, ale stejně je to díky dalším vrstvám, co máte pod tím a to jaksi pod rukavice zase toho už toli nenavleču. Proto do velké vody jedině v guměthumbs up

stepan
#18 Vytisknout diskuzi
Nepromoky na rukavice
Přidané 19-05-2010 13:35

Člen

Příspěvek: 209
Založený: 19.05.10

moranka napsal:
3X napsal:
petr_t napsal:

no tak když musíš v dešti a fakt jako že musíš, třeba přes půl republiky, tak je to lepší než v mokrých sice bezpečnějších, ale ruce zmrzlé a když se necítím fit více pozornosti odchází na to co mě trápí, než na cestu , koště nevím jestli v tom klouže, ale hefty ani páčky ni ni, stejně když je hnusaja, tak se jede opatrně když spadnu v těch enduro, co v nich jezdím celé léto, tak mě to zachrání líp, než gumovlněné protidešťové nemyslím. Takže raději cit a relativní pohodu, než zkřehlé prsty, ve kterých buď nenajdeš, co potřebuješ, nebo to naopak přeženeš.

A jak se chovají ty gumové návleky v kombinaci s vyhřívanejma heftama? Třeba goretexové rukavice se nemají používat s vyhřívanejma heftama, protože pak ten goretex nefunguje..

Já osobně, když jedu v dešti, tak si zapnu vyhřívání a i když mám mokrou ruku, tak mne to hřeje.

jencekgs
#19 Vytisknout diskuzi
Nepromoky na rukavice
Přidané 19-05-2010 13:42

Člen

Příspěvek: 1269
Založený: 03.05.10

Já bych chtěl koupit ty pytle na řidítka?? Máte s tím někdo zkušenost jak to omezuje při jízdě krom toho že je to ošklivé??
S Rablenkou cestou necestou

stepan
#20 Vytisknout diskuzi
Nepromoky na rukavice
Přidané 19-05-2010 13:48

Člen

Příspěvek: 209
Založený: 19.05.10

jencekgs napsal:
Já bych chtěl koupit ty pytle na řidítka?? Máte s tím někdo zkušenost jak to omezuje při jízdě krom toho že je to ošklivé??

Používál jsem je v Rumunsku, kde nám dost chcalo. Jednak v tom vypadáš, jak Mikimaus, protože i ta nejmenší velikost je strašně veliká.
No a hlavně, jak je to velký a nemá to prsty, tak se s tím opravdu o dost hůř jede. Na dálnici to ale třeba je dobrý. Ty tříprsťáky budou asi lepší.

Přejít na fórum:
Přilášení
Jméno

Heslo

Nejste členem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapoměli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
Cenduro
· Přidat k oblíbeným